Κλειστή τη συλλογή των αγγείων βρήκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο ο Ν.Ξυδάκης
Δύο εβδομάδες αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού επισκέφθηκε το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Ο Νίκος Ξυδάκης εμφανίστηκε γοητευμένος, ωστόσο εκείνο που προκάλεσε προβληματισμό ήταν οι αίθουσες με τη συλλογή των αγγείων που παραμένουν κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού.
Δύο εβδομάδες αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης. επισκέφθηκε το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.
Όπως μας πληροφορεί ο Μικροπολιτικός των Νέων, επί δύο ώρες και συνοδευόμενος από συνεργάτες του και τη διευθύντρια του μουσείου Μαρία Λαγογιάννη επισκέφθηκε από τα εργαστήρια και τις αποθήκες έως το πωλητήριο και το καφέ ώστε να διαπιστώσει τι συμβαίνει στο μεγαλύτερο μουσείο της χώρας.
Ο κ. Ξυδάκης εμφανίστηκε γοητευμένος από την αθέατη όψη του μουσείου, δηλαδή τις αποθήκες και τα εργαστήρια.
Ωστόσο εκείνο που προκάλεσε απογοήτευση ήταν οι αίθουσες με τη συλλογή των αγγείων που παραμένουν κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού.
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας