Σήμερα στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών αποχαιρετούν συγγενείς, φίλοι και ο καλλιτεχνικός κόσμος τον Ντέμη Ρούσσο, που πέθανε στις 25 Ιανουαρίου σε ηλικία 68 ετών έπειτα από μακρόχρονη νοσηλεία σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Σε ανακοίνωσή της η οικογένεια του διεθνούς φήμης καλλιτέχνη ανέφερε:

«Ο θρύλος της διεθνούς μουσικής δεν είναι πια μαζί μας. Ο Ντέμης Ρούσσος πέθανε σε ηλικία 68 χρονών. Με βαθιά λύπη σας ενημερώνουμε ότι η τελετή για τον αποχαιρετισμό του αγαπημένου μας καλλιτέχνη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου στις 12.00 το μεσημέρι στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε όλους για την αγάπη και τα μηνύματα συμπαράστασης αυτές τις δύσκολες ώρες».

Ο Ντέμης Ρούσσος πέθανε τα ξημερώματα της 25ης Ιανουαρίου και η είδηση έκανε άμεσα τον γύρο του κόσμου, με τον καλλιτεχνικό κόσμο να απευθύνει τον δικό του αποχαιρετισμό στον σπουδαίο τραγουδιστή και μουσικό.

«Ντέμη φίλε μου, μόλις έφτασα στο Λονδίνο και έμαθα ότι αποφάσισες να κάνεις το μακρύ ταξίδι. Είμαι σοκαρισμένος γιατί δεν πιστεύω ότι αυτό συνέβη τόσο σύντομα. Η φύση σου έδωσε αυτή τη μαγική φωνή που έκανε εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο πολύ ευτυχισμένους. Όσο για μένα, κρατώ αυτές τις πολύτιμες αναμνήσεις που μοιραστήκαμε μαζί εκείνες τις πρώτες ημέρες και ελπίζω να είσαι ευτυχισμένος όπου και αν βρίσκεσαι» ήταν το συγκινητικό μήνυμα του φίλου και πρώην συνεργάτη του, Βαγγέλη Παπαθανασίου.

Η Νάνα Μούσχουρη δήλωσε στο γαλλικό ραδιόφωνο RTL: «Είχε μία υπέροχη φωνή, ταξίδευε στον κόσμο. Αγαπούσε αυτό που έκανε. Ήταν καλλιτέχνης, φίλος. Ελπίζω να βρίσκεται σε έναν καλύτερο κόσμο».


Aphrodite’s Child – Rain And Tears by kalmar

Διαβάστε επίσης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ