Μετά το 78-69 υπέρ των Καταλανών στον πρώτο γύρο, ο Παναθηναϊκός αναζητά να ολοκληρώσει τις εμφανίσεις του στην κανονική περίοδο, με μία νίκη «εκδίκηση» απέναντι στην Μπαρτσελόνα, μπροστά στο κοινό του, στο ΟΑΚΑ.

Κι ενώ η ομάδα του Ντούσκο Ιβάνοβιτς είναι 3η του 3ου ομίλου, ό,τι κι αν γίνει, οι «μπλαουγκράνα» δεν έχουν εξασφαλίσει με μαθηματική ακρίβεια την πρώτη θέση (είναι βέβαια το φαβορί) παρά τις 8 νίκες – 1 ήττα μέχρι στιγμής.

Με νίκη επί των «πρασίνων», οι Καταλανοί είναι οριστικά πρώτοι, αλλά σε περίπτωση ήττας τους στο ΟΑΚΑ, είναι υπαρκτό -βάσει μαθηματικών- το σενάριο κατάληψης της 2ης θέσης, αν παράλληλα η Φενερμπαχτσέ Ούλκερ επικρατήσει της Μπάγερν Μονάχου στην Κωνσταντινούπολη και η συνολική διαφορά πόντων των δύο αγώνων είναι από 60 πόντους και πάνω.

Ο Παναθηναϊκός μετρά 8 διαδοχικές νίκες στο ΟΑΚΑ στη διοργάνωση, αλλά η Μπαρτσελόνα έχει αναδειχτεί νικήτρια και τις 5 τελευταίες φορές που βρήκε στο δρόμο της τον «εξάστερο».

Η επιστροφή των Δημήτρη Διαμαντίδη και ΝτεΜάρκους Νέλσον απασχολεί τον Μαυροβούνιο τεχνικό του Παναθηναϊκού, Ντούσκο Ιβάνοβιτς, καθώς αμφότεροι δεν αγωνίστηκαν -λόγω τραυματισμών- στην εντός έδρας νίκη με 76-69 επί του Άρη, στην Α1.

Αντίθετα, επέστρεψε στην αγωνιστική δράση ο Σλότερ, έχοντας ξεπεράσει την ίωση που τον ταλαιπώρησε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ