«Το φίδι είναι σώο» διαβεβαιώνει ο φυσιοδίφης που τον κατάπιε ανακόντα
Στις επικρίσεις από φιλοζωικές οργανώσεις προσπάθησε να απαντήσει ο 26χρονος φυσιολάτρης που, για χάρη εκπομπής, έκατσε να τον φάει (με προστατευτική στολή) ανακόντα στον Αμαζόνιο. Ο Πολ Ροζόλι διαβεβαιώνει πως το φίδι δεν κακοποιήθηκε και έφυγε σώο στο δάσος μετά το εγχείρημα.
Στις επικρίσεις από φιλοζωικές οργανώσεις προσπάθησε να απαντήσει ο 26χρονος φυσιολάτρης που, για χάρη εκπομπής, έκατσε να τον φάει (με προστατευτική στολή) ανακόντα στον Αμαζόνιο. Ο Πολ Ροζόλι διαβεβαιώνει πως το φίδι δεν κακοποιήθηκε και έφυγε σώο στο δάσος μετά το εγχείρημα.
Το Σαββατοκύριακο, προβάλλεται στις ΗΠΑ το επίμαχο επεισόδιο με τον Ροζόλι. Υποστηρίζει ότι το να «φαγωθεί ζωντανός» από έναν ανακόντα έχει περιβαλλοντικό σκοπό, λέγοντας πως, μετά από χρόνια που έχει περάσει στον Αμαζόνιο παρακολουθώντας το συγκεκριμένο είδος φιδιού, θέλει να εγείρει ενδιαφέρον για την τύχη του.
Η αμερικανική φιλοζωική οργάνωση PETA επέκρινε σφοδρά το εγχείρημα, λέγοντας πως ήταν ουσιαστικά βασανισμός του ζώου, επικίνδυνος για τη ζωή του, για χάρη τηλεθέασης.
Ο παρουσιαστής είχε φορέσει ολόσωμη προστατευτική στολή. Μαζί με το συνεργείο της εκπομπής, είχαν παρασύρει ένα θηλυκό ανακόντα σε ξέφωτο και ο ίδιος, έχοντας αλείψει τη στολή με αίμα γουρουνιού, το προκάλεσε να τον καταπιεί μιμούμενος κινήσεις ζώου.
Η φιλοζωική υπογραμμίζει ότι τα ανακόντα έχουν περιορισμένη «ενέργεια» την οποία επιλέγουν πολύ προσεκτικά πώς θα χρησιμοποιήσουν για το δύσκολο έργο της κατάποσης και της χώνευσης της τροφής τους. Η PETA τονίζει πως το ζώο, «για χάρη τηλεθέασης», χρειάστηκε επιπλέον να σπαταλήσει εξίσου πολύτιμη ενέργεια για να εμέσει, όπως φαίνεται, τον παρουσιαστή.
Μιλώντας πριν την προβολή της εκπομπής, ο Ροζόλι επέμεινε πως το ζώο έφυγε σώο και αβλαβές από το σημείο, επιστρέφοντας μέσα στη ζούγκλα. Υποστηρίζει από την πλευρά του πως έγινε κάθε προσπάθεια να μην ταλαιπωρηθεί το ζώο και επιμένει πως ευρύτερο κοινό θα αναπτύξει ενδιαφέρον για τα ανακόντα, κάτι που δεν μπορούσε να επιτευχθεί με «παραδοσιακά μέσα». «Οι δύσκολοι καιροί απαιτούν δύσκολα μέτρα», λέει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο έκπτωτος πρίγκιπας Άντριου, ένα μωρό και μια μπάλα σε σχήμα γυναικείου στήθους
- Χαράλαμπος Κατσιμήτρος: Η αναζήτηση της ουσίας
- Προστατευόμενο «Απάτητο Βουνό» χαρακτηρίστηκε η ορεινή περιοχή των Πρεσπών
- Ρωσία: Κινέζικο τουριστικό λεωφορείο βυθίστηκε σε παγωμένη λίμνη της Σιβηρίας – Τουλάχιστον 7 νεκροί
- «Κάθε πρόταση μετράει»: Ψηφιακή πλατφόρμα από το ΠΑΣΟΚ εν όψει συνεδρίου
- Έναν χρόνο μετά επιστρέφουν στη σκηνή των Όσκαρ – Αυτοί είναι οι πρώτοι παρουσιαστές στη μεγάλη γιορτή της 7ης Τέχνης





