Τέλος στο ξέπλυμα «βρόμικου» χρήματος μέσω τυχερών παιχνιδιών
Τέλος στο ξέπλυμα βρόμικου χρήματος μέσω τυχερών παιχνιδιών βάζει η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, εισάγοντας ως προϋπόθεση για την είσπραξη των κερδών την επίδειξη ταυτότητας.
Τέλος στο ξέπλυμα βρόμικου χρήματος μέσω τυχερών παιχνιδιών βάζει η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, εισάγοντας ως προϋπόθεση για την είσπραξη των κερδών την επίδειξη ταυτότητας.
Όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας Γιώργος Σούρλας, με το νέο Κανονισμό κανένας δεν θα μπορεί να εισπράττει κέρδη από τυχερά παιχνίδια χωρίς να κάνει γνωστό το όνομά του, αφού η είσπραξη θα γίνεται μέσω τράπεζας, ενώ παράλληλα θα παταχθεί το φαινόμενο του ξεπλύματος «βρόμικου» χρήματος με τα «ανώνυμα» δελτία χαμηλού κέρδους, κάτω από ένα συγκεκριμένο ποσό, αφού γι’ αυτά δεν θα χορηγείται πλέον βεβαίωση κερδών.
Έτσι, δεν θα έχει νόημα για τους επιτήδειους να εμφανίζονται ως νικητές εκατοντάδων ή και χιλιάδων τέτοιων δελτίων χαμηλού κέρδους ετησίως, όπως γινόταν μέχρι τώρα σύμφωνα με επίσημα στοιχεία για το 2013, όπου παρουσιάζονται οι πρώτοι δέκα παίκτες σε αριθμό δελτίων για τα οποία ζητήθηκαν βεβαιώσεις και οι οποίοι δήλωσαν ότι κέρδισαν 39.333 δελτία, ο πρώτος μάλιστα από αυτούς 8.654.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κύπρος: «Απειλή ασφάλειας» στη βρετανική βάση στο Ακρωτήρι – Αναφορές για «πτώση αεροσκάφους» και «έκρηξη»
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Απειλούμαστε;
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 02.03.2026]
- Παιανία 2026: Ανεβαίνει ο Μίλτος Τεντόγλου, έκανε 8,22μ. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα (vid)
- Η ΕΕ ζητά πλήρη σεβασμό του διεθνούς δικαίου – Αλλά καλεί το Ιράν να σταματήσει τις επιθέσεις
- Στάρμερ: Αποδεχθήκαμε αίτημα των ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν βάσεις για αμυντικά πλήγματα κατά ιρανικών πυραύλων

