Πόσους πελάτες εξυπηρετεί μια εκδιδόμενη γυναίκα την εβδομάδα;
Ναι σοβαρά μιλάω (δυστυχώς)
Αν νομίζετε πως μια τέτοια συζήτηση δεν ανήκει σε αυτό το blog σας ενημερώνω πως πρόκειται για πολύ σοβαρό θέμα που απασχόλησε το Υπουργείο Οικονομικών της Μεγάλης Βρετανίας.
Θέλοντας να αυξήσουν το ΑΕΠ για να φαίνεται μικρότερο το χρέος της χώρας υπολόγισαν τον κύκλο εργασιών από τις 60.879 επαγγελματίες της χώρας με εκτίμηση 25 πελάτες την εβδομάδα κάθε ένας από τους οποίους πλήρωνε 67.16 λίρες την επίσκεψη!
Προσθέτοντας σε αυτό το νούμερο τα 2,2 εκατομμύρια χρήστες εξαρτησιογόνων ουσιών της Βρετανίας (κάνναβη, κρακ, ηρωίνη, κοκαΐνη, έκσταση και αμφεταμίνες) αλλά και την ντόπια καλλιέργεια χασίς μπόρεσαν να αυξήσουν το ΑΕΠ του 2009 κατά 10 δις.
Όταν σπούδασα οικονομικά νόμιζα πως ήταν ένα αξιοπρεπές επάγγελμα. Τελικά πολλοί από εμάς δουλεύουμε απλώς ως αισθητικοί β’ κατηγορίας φτιασιδώνοντας τη γριά (Κράτος) μήπως και βγάλει κανένα γκόμενο («επενδυτή» λένε τώρα τον αγοραστή ομολόγων).
Κι αν αυτά τα κάνουν τα σοβαρά (υποτίθεται) κράτη φαντάζεστε τι γίνεται στα υπόλοιπα.
Γιώργος Επιτήδειος του Στεφάνου
Οικονομολόγος-προγραμματιστής, πολιτικά ανένταχτος
Γιώργος Επιτήδειος
- «Αν σώσαμε τις τράπεζες, μπορούμε να σώσουμε και την πίτσα»
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 17.01.2026]
- Euroleague: Η βαθμολογία μετά την 22η αγωνιστική (pic)
- Συμφωνία Καναδά – Κίνας στους δασμούς – συνεργασία στις επενδύσεις
- Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 80-61: Επιβλητική η «βασίλισσα» στον ισπανικό «εμφύλιο»
- Η νέα εποχή στις αγορές: Ρευστότητα Made in China
