Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λαμπερά πρόσωπα, σπουδαίοι σκηνοθέτες στο Φεστιβάλ των Καννών

Λαμπερά πρόσωπα, σπουδαίοι σκηνοθέτες στο Φεστιβάλ των Καννών

Το 67ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών ανοίγει τις πύλες του την Τετάρτη με ταινία για την Γκρέις Κέλι με πρωταγωνίστρια την Νικόλ Κίντμαν. Το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ είναι εντυπωσιακό και αποτελείται κυρίως από ταινίες σπουδαίων ευρωπαίων και αμερικανών σκηνοθετών (η Ασία έχει φέτος μικρή συμμετοχή).

Το 67ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών ανοίγει τις πύλες του την Τετάρτη με ταινία για την Γκρέις Κέλι με πρωταγωνίστρια την Νικόλ Κίντμαν.

Το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ είναι εντυπωσιακό και αποτελείται κυρίως από ταινίες σπουδαίων ευρωπαίων σκηνοθετών και δημιουργών από τη Βόρειο Αμερική (η Ασία έχει φέτος μικρή συμμετοχή).

Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει 12 ημέρες και στη διάρκειά του θα προβληθούν ταινίες βετεράνων σκηνοθετών, ανάμεσά τους του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, των αδελφών Νταρντέν, του Μάικ Λι, του Ζαν Λικ Γκοντάρ ανάμεσα σε άλλες.

Όπως κάθε χρόνο, διάσημοι αστέρες θα περπατήσουν στην Κρουαζέτ και θα παρουσιάσουν τις νέες τους ταινίες.

«Οι Κάννες διαθέτουν ένταση, πολλή ένταση και πλάκα» δηλώνει ο καναδός σκηνοθέτης, Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, συχνός επισκέπτης του Φεστιβάλ. Στο διαγωνιστικό θα προβληθούν τρεις ταινίες από τον Καναδά και δύο από τις ΗΠΑ, με τον Κρόνενμπεργκ να αστειεύεται ότι πρόκειται για νίκη του Καναδά επί του παραδοσιακού αντιπάλου του στο χόκεϊ.

Από τις ταινίες που αναμένονται με ενδιαφέρον είναι οι νέες ταινίες των Μάικ Λι (Mr Turner), Νούρι Τσεϊλάν (Winter Sleep), Τόμι Λι Τζόουνς (The Homesman), αδελφών Νταρντέν (Δύο ημέρες, μία νύχτα) και Μπένετ Μίλερ (Foxcatcher), ανάμεσα σε άλλες, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται και τα άλλα τμήματα του Φεστιβάλ.

Συγκεκριμένα, στο Ένα Κάποιο Βλέμμα συμμετέχει το Xenia του Πάνου Κούτρα ένα road trip με ήρωες δύο αδελφούς από την Αλβανία, καθώς και το σκηνοθετικό ντεμπούτο του ηθοποιού Ράιαν Γκόσλινγκ, Lost River, ένα σκοτεινό παραμύθι φαντασίας.

Φέτος, η γυναικεία παρουσία στην Κρουαζέτ είναι έντονη. Η κριτική επιτροπή διαθέτει κατά πλειοψηφία γυναίκες μέλη, ενώ πρόεδρος είναι η σκηνοθέτις Τζέιν Κάμπιον.

Πριν ακόμα το Φεστιβάλ ξεκινήσει, γίναμε μάρτυρες του πρώτου «σκανδάλου». Η ταινία Grace of Monaco για την Γκρέις Κέλι έγινε πεδίο αντιπαράθεσης ανάμεσα στον σκηνοθέτη, Ολιβιέ Νταχάν και τον παραγωγό Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν για το τελικό κατ -ο Γουαϊνστάιν είναι γνωστό «ψαλίδι» και συχνά απαιτεί από τους σκηνοθέτες αλλαγές στο μοντάζ.

Ερωτηθείς για το θέμα, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Τιερί Φρεμό, είπε ότι ο γαλλικός νόμος ορίζει ότι ο σκηνοθέτης έχει το final cut της ταινίας. «Είμαστε στη Γαλλία και στις Κάννες η μόνη εκδοχή είναι η εκδοχή του σκηνοθέτη» είπε.

Πριν από μερικές ημέρες, τα παιδιά του πρίγκιπα Ρενιέ και της Γκρέις Κέλι αποκάλεσαν την ταινία «φάρσα». Κρίνοντας από το τρέιλερ, ο πρίγκιπας Αλβέρτος, η Κάρολιν και η Στεφανί είπαν ότι «επιβεβαιώνεται ο μυθοπλαστικός χαρακτήρας της ταινίας».

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024