Στη Νέα Υόρκη ταξιδεύουν τα φιλιά που σκανδάλισαν το Βατικανό
Η έκθεση φωτογραφιών του ισπανού φωτογράφου Γκονθάλο Ορκίν με τίτλο «Ναι, δέχομαι» (Si, Quiero) βρίσκει στέγη σε γκαλερί του Σόχο στη Νέα Υόρκη. Οι φωτογραφίες προκάλεσαν την αντίδραση της Καθολικής Εκκλησίας, καθώς εμφανίζουν ομόφυλα ζευγάρια να φιλιούνται μπροστά στο Ιερό των Ναών.
Η έκθεση φωτογραφιών του ισπανού φωτογράφου Γκονθάλο Ορκίν με τίτλο «Ναι, δέχομαι» (Si, Quiero) βρίσκει στέγη σε γκαλερί του Σόχο στη Νέα Υόρκη.
Οι φωτογραφίες προκάλεσαν την αντίδραση της Καθολικής Εκκλησίας, καθώς εμφανίζουν ομόφυλα ζευγάρια να φιλιούνται μπροστά στο Ιερό σε εκκλησίες της Ρώμης.
Πριν από ένα χρόνο ο Ορκίν αναγκάστηκε να σταματήσει την έκθεση, καθώς η Αγία Έδρα τον απείλησε με αγωγή, δεδομένου ότι δεν είχε λάβει άδεια να τραβήξει τις φωτογραφίες.
Ο ίδιος πάντως, όπως αναφέρει η Daily News, είχε εκφράσει την απογοήτευσή του, μνημονεύοντας μάλιστα τα λόγια του Πάπα Φραγκίσκου, όταν είχε πει ότι δεν είσαι σε θέση ο ίδιος να κρίνει τους ομοφυλόφιλους.
«Τι θέλει τελικά η Εκκλησία; Να τους καταδικάσει όλους, όπως συνήθως, ή να αγκαλιάσει τους πάντες, όπως έκανε ο Ιησούς;» αναρωτήθηκε.
Ωστόσο, το Leslie+Lohman Museum of Gay and Lesbian Art στο Σόχο είχε και έχει άλλη άποψη και θα φιλοξενήσει τις φωτογραφίες από τις 30 Απριλίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ασύλληπτο συμβόλαιο στον Μπράιαντ: Η Χάποελ Τελ Αβίβ προσφέρει 5 εκατ. ευρώ για να ανανεώσει
- Ακόμα δεν βρήκε «αυτό που θέλουν οι γυναίκες»: Ο Μελ Γκίμπσον και η Ρόζαλιντ Ρος χώρισαν
- Σοκαριστικές αποκαλύψεις για τη δολοφονία της Ελένης Παπαδοπούλου: «Την έβριζε χυδαία» – Τι έλεγε ο γιος στο «Τούνελ»
- Η Microsoft αναζητά νέα ζωή μετά το ειδύλλιο με την OpenaAI
- Δήμος Πειραιά: Σε λειτουργία θερμαινόμενος χώρος για την προστασία των πολιτών από τις χαμηλές θερμοκρασίες
- Στα λευκά η Εύβοια – Σε ποια χωριά χιονίζει (φωτογραφίες και βίντεο)




