Ταϊλάνδη: Νεκρός και τραυματίες σε νέο γύρο αντικυβερνητικών διαδηλώσεων
Ένα άτομο έχασε τη ζωή του και τουλάχιστον 4 τραυματίστηκαν στη διάρκεια συγκρούσεων διαδηλωτών με δυνάμεις της Αστυνομίας στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης. Η χώρα συγκλονίζεται από νέες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις για την απομάκρυνση της πρωθυπουργού.
Ένα άτομο έχασε τη ζωή του και τουλάχιστον 4 τραυματίστηκαν στη διάρκεια συγκρούσεων διαδηλωτών με δυνάμεις της Αστυνομίας στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης.
Η χώρα συγκλονίζεται από νέες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις για την απομάκρυνση της πρωθυπουργού.
Από τον περασμένο Νοέμβριο, οπότε ξεκίνησε η αναταραχή στην χώρα, 24 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ εκατοντάδες άλλοι έχουν τραυματιστεί.
Οι πολύνεκρες διαδηλώσεις στην Ταϊλάνδη ξεκίνησαν το Νοέμβριο του 2013 με κύριο αίτημα την παραίτηση της πρωθυπουργού και την αντικατάσταση της κυβέρνηση από ένα «λαϊκό συμβούλιο».
Οι διαδηλωτές θεωρούν την Γινγκλούκ Σιναουάτρα, «υποκατάστατο» του αδελφού της, Τακσίν Σιναουάτρα, του πρώην πρωθυπουργού που ανατράπηκε με στρατιωτικό πραξικόπημα το 2006.
Η πρωθυπουργός σε μια προσπάθεια να εκτονώσει την πολιτική ένταση ανακοίνωσε πρόωρες εκλογές για τον περασμένο Φεβρουάριο, τις οποίες το κόμμα της κέρδισε (με την αποχή της Αντιπολίτευσης).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιταλία: Σεισμός 4,4 Ρίχτερ ταρακούνησε τη Νάπολη – Έκλεισαν σχολεία
- Δήμαρχος Αργοστολίου για την 162η Επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα
- Πυρετός στη Wall Street για την είσοδο της SpaceX στο χρηματιστήριο – Αποτίμηση 1,75 τρισ.
- Ευρώπη: Γιατί τα νοικοκυριά πετάνε τόσα τρόφιμα; Κι όμως, μπορούμε να περιορίσουμε τη σπατάλη
- Σε δημόσια διαβούλευση ο Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το Υπουργείο Εσωτερικών
- Η FIFA μετατρέπει το Μουντιάλ 2026 σε… Monopoly


