Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μονόπρακτο έρωτα και... μουσικής στο Θέατρο Ροές

Μονόπρακτο έρωτα και… μουσικής στο Θέατρο Ροές

Το μονόπρακτο «Ένα» ανεβαίνει στη σκηνή του Θεάτρου Ροές. Πρόκειται για το πρώτο θεατρικό της Ειρήνης Λουκάτου, μια ιστορία έρωτα, θυσίας, μουσικής και απώλειας, σε σκηνοθεσία Σπύρου Μιχαλόπουλου, με πρωταγωνιστές τους Λήδα Ματσάγγου και Θύμιο Κούκιο.

Το μονόπρακτο «Ένα» ανεβαίνει στη σκηνή του Θεάτρου Ροές. Πρόκειται για το πρώτο θεατρικό της Ειρήνης Λουκάτου, μια ιστορία έρωτα, θυσίας, μουσικής και απώλειας, σε σκηνοθεσία Σπύρου Μιχαλόπουλου, με πρωταγωνιστές τους Λήδα Ματσάγγου και Θύμιο Κούκιο.

Με φόντο τους ήχους το βιολιού και του πιάνου εξυφαίνεται η σχέση ενός ζευγαριού μουσικών. Ο θεατής παρακολουθεί το ζευγάρι ένα απόγευμα στο σπίτι του.

Παρόν και παρελθόν ξεδιπλώνονται σταδιακά μέσα από αποκαλυπτικούς διαλόγους, μέσα από όσα δε λέγονται αλλά υπονοούνται. Ισορροπώντας ανάμεσα στο πραγματικό και το φαντασιακό, το έργο μιλάει για την ευτυχία και τη δυστυχία, την απώλεια και το φόβο.

Το έργο της Ειρήνης Λουκάτου είναι ένα μονόπρακτο με δύο πρόσωπα: Αυτή είναι μια γυναίκα γύρω στα 40, γνωστή σολίστ πιάνου, που ζει σε αυτό το σπίτι 20 χρόνια. Αυτός, ο σύζυγός της, βιρτουόζος βιολονίστας. Η γυναίκα έχει εγκαταλείψει το πιάνο δέκα χρόνια και εργάζεται ως καθηγήτρια μουσικής σε μουσικό σχολείο. Ζευγάρι στη ζωή και ντουέτο μουσικής δωματίου στο παρελθόν, οι δύο πρωταγωνιστές μοιράζονται την αγάπη που τους ενώνει αλλά και το πάθος τους για τη μουσική.

Η ιστορία αρχίζει ένα απόγευμα που η γυναίκα γυρίζει σπίτι απ’ τη δουλειά της. Ξεκινά μια συζήτηση – εξομολόγηση μεταξύ τους, ώσπου μια ανατροπή ταράσσει τις ισορροπίες του φαινομενικά ταιριαστού αγαπημένου ζευγαριού.

Η Ταυτότητα της Παράστασης

Σκηνοθεσία: Σπύρος Μιχαλόπουλος
Σκηνικά – Κοστούμια: Γιώργος Γεωργίου
Φωτισμοί: Γιώργος Φρέντζος
Παίζουν οι ηθοποιοί: Θύμιος Κούκιος, Λήδα Ματσάγγου

Θέατρο «Ροές», Ιάκχου 16, Γκάζι (Στάση μετρό Κεραμεικός), τηλέφωνο κρατήσεων: 210 3474312, 6942 418629

Ημέρες και Ώρες Παραστάσεων: Δευτέρα, Τρίτη 21.00, Τιμές Εισιτηρίων: 12 ευρώ (κανονικό), 8 ευρώ (ατέλειες, φοιτητικό, άνεργοι).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024