Θύμα της ανάπτυξης έπεσε η «Μέκκα» του γκραφίτι στη Νέα Υόρκη
Το κτίριο βρίσκεται στο Queens της Νέας Υόρκης και για μια δεκαετία αποτελούσε τη «Μέκκα» των φίλων και οπαδών του γκραφίτι. Πάνω από 1.500 καλλιτέχνες του είδους πέρασαν από εκεί -κυρίως βραδινές ώρες- για να δημιουργήσουν. Τώρα όμως το κτίριο κατεδαφίζεται, καθώς ο ιδιοκτήτης του αποφάσισε να το πουλήσει για να κατασκευαστεί συγκρότημα κατοικιών.
Το κτίριο βρίσκεται στο Queens της Νέας Υόρκης και για μία δεκαετία αποτελούσε τη «Μέκκα» των φίλων και οπαδών του γκραφίτι. Πάνω από 1.500 καλλιτέχνες του είδους πέρασαν από εκεί -κυρίως βραδινές ώρες- για να δημιουργήσουν.
Τώρα όμως το κτίριο κατεδαφίζεται, καθώς ο ιδιοκτήτης του αποφάσισε να το πουλήσει για να κατασκευαστεί συγκρότημα κατοικιών.
Η κατεδάφιση έχει προγραμαμτιστεί για τα τέλη του 2013 και το συγκρότημα που θα κατασκευαστεί θα περιλαμβάνει πάνω από 1.000 διαμερίσματα συνολικού κόστους 400 εκατομμυρίων δολαρίων.
Αρκετοί από τους κατοίκους της περιοχής, αλλά και καλλιτέχνες έδωσαν δικαστικό αγώνα, ώστε να μην κατεδαφιστεί και να κηρυχθεί κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης.
Ωστόσο, η δικαιοσύνη απέρριψε το αίτημα.
«Είναι πραγματικά σκληρό. Δεν ξέρω ειλικρινά πώς μπορεί κανείς να σβήσει 12 χρόνια τέχνης» δήλωσε στους Times της Νέας Υόρκης ο ξεναγός Χανς φον Ρίτερν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «H αιτία που ο Παναθηναϊκός δεν παίζει στις δυνατότητές του ίσως είναι ο… Αταμάν»
- Χαλκιδική: Θρίλερ με τη σορό σε βαλίτσα – «Φορούσε βέρα – Είχε χαρτιά στο στόμα»
- Κικίλιας: Χτυπήθηκε ελληνόκτητο πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα – Καλά στην υγεία τους οι ναυτικοί
- «Πονάς επειδή έχασες»: Η απάντηση του Τζέιμς σε οπαδό του Ολυμπιακού (pic)
- Κώστας Γρεβενίτης: Θρίλερ με εξαφάνιση του επιχειρηματία – Νέες μαρτυρίες – Για αρπαγή μιλάει η εισαγγελέας
- Gap: Ποιο είναι το νέο δόγμα για την επόμενη μέρα






