«Selfie»: ανακηρύχθηκε σε λέξη της χρονιάς από τα Λεξικά της Οξφόρδης
Η επικοινωνία μέσω των κοινωνικών δικτύων -μεταξύ άλλων- αλλάζει ριζικά και το λεξιλόγιο. Νέες εκφράσεις ανακαλύπτονται, λέξεις χάνονται και πολλές άλλες γεννιούνται. Για τα περίφημα λεξικά της Οξφόρδης, η λέξη της χρονιάς που φεύγει είναι η «selfie», η φωτογραφία του εαυτού μας, η οποία βγαίνει με smartphone ή webcam με στόχο να ανεβεί σε κάποιο site κοινωνικής δικτύωσης.
Η επικοινωνία μέσω των κοινωνικών δικτύων -μεταξύ άλλων- αλλάζει ριζικά και το λεξιλόγιο. Νέες εκφράσεις ανακαλύπτονται, λέξεις χάνονται και πολλές άλλες γεννιούνται.
Για τα περίφημα λεξικά της Οξφόρδης, η λέξη της χρονιάς που φεύγει είναι η «selfie», η φωτογραφία του εαυτού μας, η οποία βγαίνει με smartphone ή webcam με στόχο να ανεβεί σε κάποιο site κοινωνικής δικτύωσης.
Οι μελετητές, όπως σημειώνει το BBC, έφτασαν στο συμπέρασμα ότι η χρήση της συγκεκριμένης λέξης έχει αυξηθεί κατά 17.000% στο τελευταίο έτος.
Στη λίστα για τη λέξη της χρονιάς βρέθηκε και το «twerk», ο αισθησιακός χορός που έγινε γνωστός από την ερμηνεία της Μάιλι Σάιρους σε μουσικά βραβεία.
Επίσης η λέξη «binge-watch» που σημαίνει να περνάς πολλές ώρες μπροστά στην τηλεόραση.
Η λέξη της χρονιάς ουσιαστικά αντανακλά την «ευφευρετικότητα» των αγγλόφωνων του πλανήτη όταν έρχονται αντιμέτωποι με τεχνολογικές, πολιτικές ή και κοινωνικές αλλαγές.
Πάντως, η λέξη selfie έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή της το 2002 σε online φόρουμ στην Αυστραλία, όπως τουλάχιστον αναφέρουν οι ειδικοί.
Ήδη υπάρχει στο Online Oxford Dictionary, όχι όμως στην έντυπη μορφή του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στάρμερ: Δηλώσεις κατά των πλατφορμών social media – Εξετάζει μέτρα για το «εθιστικό σκρολάρισμα» των νέων
- Αργολίδα: Σοβαρό τροχαίο στα Καρναζέικα – Δύο τραυματίες
- Η εξομολόγηση του Ριτσάρλισον για την κατάθλιψη: «Πόσες φορές, ενώ οδηγούσα, σκέφτηκα να πέσω πάνω σε τοίχο»
- Τομ Χανκς, Ρίτα Γουίλσον, Νία Βαρντάλος, Μπίλι Ζέιν, Τζον Στάμος – Αυθεντικά ορθόδοξο Πάσχα για την ελίτ ομογένεια του Χόλιγουντ
- Πώς θα αμειφθούν όσοι εργαστούν τη Δευτέρα του Πάσχα
- Ξεκίνησαν τον καβγά στο Ίλιον και τον τραυμάτισε με κατσαβίδι στο Περιστέρι

