Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
20 συμβουλές για το μακιγιάζ της μεγάλης ημέρας: Τα Do’s και τα Don’ts

20 συμβουλές για το μακιγιάζ της μεγάλης ημέρας: Τα Do’s και τα Don’ts

Πολλές είναι οι ανησυχίες κατά την οργάνωση ενός γάμου, για αυτό και εμείς αναλάβαμε να λύσουμε για εσάς όλα τα αινίγματα του νυφικού μακιγιάζ.

Ευφροσύνη Παπαναστασίου / imaxtree

Πείτε το μεγάλο «Ναι» στα ακόλουθα tips και ετοιμαστείτε να εντυπωσιάσετε.

Do:

1. Φροντίστε να προγραμματίσετε την πρόβα του νυφικού μακιγιάζ, το αργότερο τρεις εβδομάδες πριν τη μέρα του γάμου σας προς αποφυγή τυχόν απροόπτων.

2. Κατά τη διάρκεια της πρόβας, φορέστε ένα άσπρο μπλουζάκι έτσι ώστε να αποκτήσετε μία γενικότερη ιδέα σχετικά με το πώς φαίνεται το μακιγιάζ σας ενάντια στο λευκό χρώμα. Προτού καταλήξετε στο τελικό make-up, φωτογραφίστε τον εαυτό σας κάτω από φυσικό φως για να δείτε πώς δείχνει στο φακό.

3. Τονίστε τα μάτια σας, εξαλείφοντας οποιαδήποτε μαυρίλα με τη χρήση κονσίλερ ή διορθωτικού ματιών.

4. Ξεκινήστε να ψάχνετε φωτογραφίες με make-up που σας αρέσουν, για να τις δείξετε στη μακιγιέζ σας. Προσπαθήστε να προσδιορίσετε τι είναι αυτό που σας τράβηξε την προσοχή στην εικόνα, λαμβάνοντας ταυτόχρονα υπόψη σας και το χρώμα του δέρματός σας.

5. Το νυφικό μακιγιάζ χρειάζεται να έχει τέτοιο χρώμα, έτσι ώστε να αντισταθμίζει τη λευκότητα του φορέματος. Όπως τα καθημερινά ρούχα έχουν μεγάλη απόκλιση από το νυφικό σας, έτσι και το καθημερινό μακιγιάζ, πρέπει να διαφέρει από το make-up της ημέρας του γάμου σας. Βεβαιωθείτε ότι το δέρμα σας δείχνει λείο και απαλό, και έπειτα προσθέστε χρώμα στα μάγουλα και τα χείλη σας για extra λάμψη.

6. Χρησιμοποιήστε μεμονωμένες βλεφαρίδες για να τονίσετε τα μάτια σας. Αγοράστε τις σε διαφορετικά μήκη τοποθετώντας της ανάμεσα και όχι πάνω από τις φυσικές σας βλεφαρίδες, συνθέτοντας ένα πιο φυσικό λουκ.

7. Συγκεντρωθείτε στα πιο σημαντικά στοιχεία του μακιγιάζ σας, όπως η φυσική λάμψη του δέρματος, τα ελαφρώς περιποιημένα φρύδια και οι προσεγμένες βλεφαρίδες.

8. Ερευνήστε επιπρόσθετες μεθόδους εφαρμογής του νυφικού μακιγιάζ, καθώς ενδέχεται να διαφέρουν από την καθημερινή σας ρουτίνα. Για παράδειγμα, εάν συνηθίζετε να σκιάζετε τα μάτια σας με μολύβι, κάντε το να διαρκέσει περισσότερο με ένα ελαφρώς υγρό πινέλο eyeliner.

9. Το καλύτερο νυφικό make-up θα πρέπει να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή διάρκεια. Για το λόγο αυτό, αγοράστε ένα ολοκληρωμένο σετ καλλυντικών με μεγάλη ανθεκτικότητα, τα οποία θα κρατήσουν από το πρωί έως το βράδυ.

10. Ολοκληρώστε το μακιγιάζ σας με μία ανοιχτή σκιά στο κόκαλο των φρυδιών, η οποία θα αναδείξει τα μάτια σας. Επιλέξτε μια φωτεινή ματ απόχρωση, και απλώστε τη ελαφρά στην εξωτερική γωνία του φρυδιού τονίζοντας διακριτικά την εν λόγω περιοχή του προσώπου σας.

Don’t:

1. Αποφύγετε να οργανώσετε την πρόβα του μακιγιάζ οπουδήποτε με τεχνητό φως, προγραμματίζοντάς τη για μία πρωινή ώρα που το φως του ήλιου είναι ακόμα με το μέρος σας.

2. Συνεργαστείτε με τη μακιγιέζ σας. Η πλειοψηφία των ανθρώπων θεωρεί πως ο γάμος τους είναι μία περίοδος στην οποία πρέπει να απολαύσουν την περιποίηση από τους ειδικούς και κατά συνέπεια επιδίδονται στην εμπειρία του επαγγελματικού μακιγιάζ, όντας δεκτικοί σε όλες τις προτάσεις του make up artist –ενός ανθρώπου ο οποίος ενδέχεται να μην γνωρίζει εσάς και αυτά που σας αναδεικνύουν. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτή τη λεπτομέρεια, καθώς μπορεί να καταλήξετε να δείχνετε σαν κάποια άλλη. Στην τελική, εσείς θέλετε να δείχνετε όμορφη, όχι το μακιγιάζ σας.

3. Αποφύγετε τις υπερβολές. Είναι μύθος ότι ο φωτογραφικός φακός απαιτεί make-up με βαριά βάση. Οι περισσότερες γαμήλιες φωτογραφίες γίνονται κάτω από φυσικό φως, ενώ η παχύρρευστη βάση θα ενεργήσει αρνητικά στη φυσικότητα του μακιγιάζ σας. Εναλλακτικά, απλώστε μια πούδρα για ματ αποτέλεσμα στην ζώνη Τ του προσώπου σας, ώστε να μειώσετε τη γυαλάδα.

4. Τα trends του μακιγιάζ δεν ισχύουν για το γάμο σας. Να έχετε κατά νου πως θα κρατήσετε τις γαμήλιες φωτογραφίες σας για το υπόλοιπο της ζωής σας, για αυτό θα ήταν προτιμότερο να αποφύγετε τα εκκεντρικά λουκ και να προτιμήσετε κάτι πιο κλασσικό. Αυτό το αστραφτερό eyeliner που είδατε στις πασαρέλες του Παρισιού, μπορεί να είναι της μόδας σήμερα, αλλά το πιθανότερο είναι ότι θα δείχνει ξεπερασμένο 20 χρόνια από τώρα.

5. Μην φοβηθείτε να επιλέξετε κάτι πιο φωτεινό. Τα ουδέτερα και παστέλ χρώματα για τα χείλη, ενδέχεται να δείχνουν «ξεπλυμένα» στις φωτογραφίες, για αυτό επιλέξτε κραγιόν σε μία ή δύο αποχρώσεις φωτεινότερες από αυτές που θα φοράγατε κανονικά. Αν προτιμάτε συνήθως κάποια ουδέτερη απόχρωση, απλώστε τη σαν βάση με ένα ροζ ή ροδί χρώμα στην επιφάνεια των χειλιών, ενώ αν προτιμάτε το σκούρο κραγιόν, απλώστε αυτό σαν βάση, και εφαρμόστε ένα φωτεινότερο ροζ στην επιφάνεια για να αναδείξετε το χρώμα. Το ροζ, το ροδί και το δαμασκηνί είναι όλα κλασσικά, ιδανικά χρώματα για τις νύφες.

6. Μην απλώσετε το μακιγιάζ μόνο στο πρόσωπό σας. Αντίθετα, απλώστε το τόσο στο λαιμό όσο και στους ώμους σας, εξασφαλίζοντας πως το πρόσωπο δεν είναι διαφορετικού χρώματος και υφής από το υπόλοιπο σώμα. Όλα θα πρέπει να είναι ομοιόμορφα, για τη σύνθεση ενός λουκ όσο το δυνατόν φυσικότερου.

7. Μην ξεχάσετε να αποφασίσετε τι είδους «συντήρηση» θα προτιμούσατε για τη μέρα. Για παράδειγμα, θα σας έφτανε να ελέγχετε ότι όλα δείχνουν τέλεια κατά τη διάρκεια της ημέρας, ή προτιμάτε να ξεχάσετε για το μακιγιάζ σας με το που το απλώσετε; Η αδιάβροχη μάσκαρα αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση, αλλά και οι κρεμώδεις σκιές θα σας εξασφαλίσουν την ακεραιότητα του μακιγιάζ σας για όλη την ημέρα.

8. Αποφύγετε τις πολύ σκοτεινές αποχρώσεις στα μάτια σας. Αναδείξτε τα απλώνοντας χρώμα στις πτυχές τους αποφεύγοντας τις πολύ έντονες σκιές οι οποίες μπορεί να σας αδικήσουν.

9. Το μακιγιάζ σας δεν θα πρέπει να είναι ούτε πολύ έντονο ούτε πολύ απαλό. Επιλέξτε μία μέση λύση. Τα πολύ γυαλιστερά κραγιόν θα κρατήσουν μόνο για πέντε λεπτά, ενώ τα πολύ ματ θα αφήσουν τα χείλη σας ξηρά και ανομοιόμορφα. Ένα ενυδατικό κραγιόν μεγάλης διάρκειας αποτελεί την ιδανικότερη επιλογή για το γάμο, διαμορφώνοντας ένα φυσικό και ομοιόμορφο αποτέλεσμα για τα χείλη σας.

10. Μην βιάζεστε. Την ημέρα του γάμου, αφιερώστε το λιγότερο 45 λεπτά στην εφαρμογή του μακιγιάζ σας.

gamos.gr

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024