Έτοιμος για διάλογο με το Πακιστάν δηλώνει ο ηγέτης των Ταλιμπάν
Ανοιχτός σε «σοβαρές συνομιλίες» με την πακιστανική κυβέρνηση δηλώνει ο ηγέτης των Ταλιμπάν στο Πακιστάν, Χακιμουλάχ Μεσούντ, τονίζοντας ότι δεν τον έχει προσεγγίσει ακόμη κανείς για να ξεκινήσει ένας διάλογος. «Πιστεύουμε στις σοβαρές συνομιλίες, αλλά η κυβέρνηση δεν έχει κάνει κανένα βήμα για να μας προσεγγίσει. Η κυβέρνηση πρέπει να καθίσει μαζί μας και τότε θα παρουσιάσουμε τις θέσεις μας» τόνισε σε μία σπάνια συνέντευξη που έδωσε στο BBC.
Ανοιχτός σε «σοβαρές συνομιλίες» με την πακιστανική κυβέρνηση δηλώνει ο ηγέτης των Ταλιμπάν στο Πακιστάν, Χακιμουλάχ Μεσούντ, τονίζοντας ότι δεν τον έχει προσεγγίσει ακόμη κανείς για να ξεκινήσει ένας διάλογος.
Σε μία σπάνια συνέντευξη που έδωσε στο BBC, αρνήθηκε ότι οι Ταλιμπάν κρύβονται πίσω από τις πρόσφατες αιματηρές επιθέσεις σε δημόσιους χώρους. Ωστόσο, τόνισε ότι θα συνεχίσουν να στοχεύουν τις «ΗΠΑ και τους συμμάχους τους».
«Πιστεύουμε στις σοβαρές συνομιλίες, αλλά η κυβέρνηση δεν έχει κάνει κανένα βήμα για να μας προσεγγίσει. Η κυβέρνηση πρέπει να καθίσει μαζί μας και τότε θα παρουσιάσουμε τις θέσεις μας» τόνισε.
«Ο σωστός τρόπος για να γίνει αυτό είναι αν η κυβέρνηση διορίσει μία επίσημη ομάδα, η οποία θα καθίσει μαζί μας και θα συζητήσουμε τις θέσεις μας» πρόσθεσε.
Ο Μεσούντ, επίσης, είπε ότι θα εγγυηθεί την ασφάλεια όλων των διαπραγματευτών και κατηγόρησε την κυβέρνηση για παλαιότερες αποτυχημένες απόπειρες συνομιλιών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι ΗΠΑ στέλνουν 5.000 στρατιώτες στην Πολωνία – Οι αντιδράσεις του προέδρου και του υπουργού Άμυνας
- Ο Οζγκιούρ Οζέλ καλεί σε αντίσταση, δηλώνει ότι δεν θα φύγει – «Το έγκλημά μας είναι ότι κερδίζουμε»
- Νέα διαδήλωση στην πρωτεύουσα της Βολιβίας εναντίον του προέδρου Πας
- Η ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα παραμένει «καταστροφική» λένε γνωστές ΜΚΟ
- Περισσότεροι από 20 νεκροί στην Ονδούρα σε 24 ώρες – Το ένα περιστατικό αφορά αστυνομική επιχείρηση [βίντεο]
- Η Κούβα μέσω του ΥΠΕΞ Ροντρίγκεζ καταγγέλλει το «ψέμα» και την επιθετικότητα των ΗΠΑ

