Όχι από το πορτογαλικό Συνταγματικό Δικαστήριο στις αλλαγές στα εργασιακά
Aπορρίφθηκαν από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Πορτογαλίας οι αλλαγές στον Εργατικό Κώδικα, τις οποίες είχε ψηφίσει η κυβέρνηση Κοέλιου στο πλαίσιο του μνημονίου. Οι αλλαγές αφορούσαν στη διευκόλυνση των απολύσεων εφόσον η θέση καταργείται ή λόγω ανεπάρκειας του υπαλλήλου.
Aπορρίφθηκαν από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Πορτογαλίας οι αλλαγές στον Εργατικό Κώδικα, τις οποίες είχε ψηφίσει η κυβέρνηση Κοέλιου στο πλαίσιο του μνημονίου.
Οι αλλαγές αφορούσαν στη διευκόλυνση των απολύσεων εφόσον η θέση καταργείται ή λόγω ανεπάρκειας του υπαλλήλου.
Η απόφαση έχει αναδρομική ισχύ, αφορά δηλαδή και τις χιλιάδες των υπαλλήλων του ιδιωτικού τομέα που απολύθηκαν βάσει της νέας νομοθεσίας.
Όπως σχολιάζουν πολιτικοί παρατηρητές, η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου αποτελεί ένα ακόμα χτύπημα στην κυβέρνηση Κοέλιου, η οποία προσπαθεί να υλοποιήσει όλα τα προαπαιτούμενα για την ομαλή ροή του δανειακού προγράμματος που έχει συμφωνηθεί με την τρόικα.
Μάλιστα εκπρόσωπος της κυβέρνησης κατηγόρησε εμμέσως το Συνταγματικό Δικαστήριο για «έλλειψη θεσμικής συνεργασίας», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Αντίθετα, τα κόμματα της αντιπολίτευσης χαιρέτησαν την απόφαση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι οι διατάξεις που κρίθηκαν αντισυνταγματικές είναι αυτές ακριβώς που το κόμμα είχε «πολεμήσει» στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κύπρος: Χειροπέδες σε Αζέρο και τη σύντροφό του για κατασκοπεία – Φωτογράφιζαν υποστατικά Ισραηλινών
- LIVE: Άρης – Ατρόμητος
- Άρης: Οι 11άδες για την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο
- Το Υπουργείο Πολιτισμού του Λιβάνου καλεί την UNESCO να συμβάλει στην προστασία της πολιτιστικής του κληρονομιάς
- Μπενίτεθ: «Όταν κερδίζεις η ατμόσφαιρα γίνεται καλύτερη» – Τι είπε για τον αγώνα με τον Λεβαδειακό
- Ολυμπιακός: Αυτή είναι η αποστολή κόντρα στον ΠΑΟΚ – Μέσα ο Ποντένσε (pic)
