Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
10 διατροφικά tips για λαμπερές νύφες

10 διατροφικά tips για λαμπερές νύφες

Φωτό.: IMAXTree Ιδού λοιπόν, μερικά έξυπνα και απλά μυστικά… που θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε… & πραγματικά να κλέψετε την παράσταση εκείνη την ημέρα. ∙Οριοθετήστε εγκαίρως το βάρος, στο οποίο θέλετε να μπείτε στο νυφικό των ονείρων σας και ξεκινήστε την προσπάθεια σας αρκετό χρονικό διάστημα πριν, ώστε να είστε χαλαρές και να μην χρειαστεί […]

Φωτό.: IMAXTree

Ιδού λοιπόν, μερικά έξυπνα και απλά μυστικά… που θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε… & πραγματικά να κλέψετε την παράσταση εκείνη την ημέρα.
∙Οριοθετήστε εγκαίρως το βάρος, στο οποίο θέλετε να μπείτε στο νυφικό των ονείρων σας και ξεκινήστε την προσπάθεια σας αρκετό χρονικό διάστημα πριν, ώστε να είστε χαλαρές και να μην χρειαστεί να καταφύγετε σε εξαντλητικές δίαιτες της τελευταίας στιγμής, που πιθανά σας εξαντλήσουν σωματικά και ψυχολογικά…
∙Εντάξτε αρκετό καιρό πριν, κάποιο είδος άσκησης στην καθημερινότητα σας, είτε απλά αφήστε λίγο το αυτοκίνητο και χρησιμοποιήστε τα ποδαράκια σας ή εγκαταλείψτε το ασανσέρ και χρησιμοποιήστε τις σκάλες. Για πιο «προχωρημένες», ξεκινήστε ένα πρόγραμμα γυμναστικής με την κουμπάρα σας ή κάποια φίλη σας, ή ξεκινήστε τα μαθήματα χορού με το έτερον ήμισυ. Θα εκπλαγείτε από την άμεση ανταπόκριση του σώματος σας, από την σφριγηλότητα του, αλλά πιο πολύ θα σας εντυπωσιάσει το πόσο θα σας χαλαρώσει και θα σας φτιάξει την διάθεση οποιαδήποτε τέτοια ενασχόληση.
∙Για εκθαμβωτικά λαμπερό πρόσωπο, ξεκινήστε το αντιοξειδωτικό «botox» αρκετό καιρό πριν εισάγοντας στην καθημερινότητα σας τρόφιμα πλούσια σε καροτενοειδή (καρότο, μπρόκολο, σπανάκι, βερίκοκα), καθώς και βιταμίνη C που προάγει την καλή λειτουργία του κολλαγόνου (εσπεριδοειδή, πιπεριά, ακτινίδιο).
∙Τρία ακόμη τρόφιμα που συμβάλλουν αισθητά στην λάμψη του προσώπου σας είναι τα εξής: η ντομάτα, πλούσια σε λυκοπένιο και αντιοξειδωτικά, προφυλάσσει από την υπεριώδη ακτινοβολία και αυξάνει τα επίπεδα του κολλαγόνου. Ο σολομός και τα υπόλοιπα λιπαρά ψάρια όπως οι σαρδέλες και το σκουμπρί, λόγω της αυξημένης περιεκτικότητας τους σε ω-3 λιπαρά οξέα, ενυδατώνουν την επιδερμίδα και αυξάνουν τα επίπεδα της ελαστίνης, χαρίζοντας μας φωτεινό δέρμα. Last but not least, τα δημητριακά ολικής άλεσης (ρύζι, ψωμί) βοηθούν στην ρύθμιση της σμηγματόρροιας, άρα σε περίπτωσης ακμής (είτε ευαισθησίας του δέρματος λόγω άγχους), επιλέξτε τα.
∙Συμπεραίνοντας λοιπόν από τα παραπάνω, με σωστή οργάνωση και προγραμματισμό και με τον μισό προϋπολογισμό από το να προσπαθούσαμε να πετύχουμε το ιδανικό δέρμα με καλλυντικά και βιταμίνες (πολύ βασικό!), έχουμε ένα τέλειο «φυσικό» νεσεσέρ για τέλεια αποτελέσματα με πολύ απλό και ανέξοδο τρόπο…
Ας επικεντρωθούμε όμως και λίγο στην ΜΕΓΑΛΗ μέρα…
∙Διατηρώντας ένα σταθερό γλυκαιμικό φορτίο στο σώμα σας εκείνη την ημέρα, θα σας βοηθήσει να αποφύγετε ψυχολογικά και συναισθηματικά σκαμπανέβασματα. Προτιμήστε τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε διαλυτή φυτική ίνα, όπως η βρώμη.
∙Αποφύγετε τα πολύ πικάντικα τρόφιμα και την υπερβολή καφεϊνης, γιατί υπάρχει περίπτωση να σας προκαλέσουν νευρικότητα, αλλά και να εντείνουν την εφίδρωση σας λόγω άγχους. Αποφύγετε επίσης γλυκαντικές ουσίες (π.χ. ασπαρτάμη, σορβιτόλη), γιατί μπορεί να σας προκαλέσουν πρήξιμο, δυσφορία και δυσπεψία. Μείνετε επίσης μακριά από το ανθρακικό (αναψυκτικά, υδατανθρακούχα ποτά), γιατί δεν θα σας κάνει να νιώσετε πολύ βολικά μετά την κατανάλωση του.
∙Αντίθετα, φροντίστε να μείνετε σωστά ενυδατωμένη για να δείχνετε φρέσκια, καταναλώνοντας ικανοποιητική ποσότητα νερού, εμπλουτίζοντας το με φυσικά τονωτικά όπως φέτες αγγουριού, αλόη, βασιλικό, δυόσμο…
∙Προς Θεού μην μείνετε νηστική όλη μέρα! Στην «τούρλα» του Σαββάτου η ευκολότερη λύση είναι το «delivery» και μια λαχταριστή πίτσα, αλλά πιστέψτε με… θα το μετανιώσετε! Τηγανητά, λιπαρά και πικάντικα θα σας προκαλέσουν δυσπεψία, που θα σας κάνει να αισθανθείτε δύσκολα. Επίσης, για εκείνη την ημέρα αποφύγετε τα γαλακτοκομικά, καθώς και τα σκληρά λαχανικά (κουνουπίδι, μπρόκολο) και όσπρια (φακή, φασόλια) προς «αποφυγήν» δυσάρεστων εκπλήξεων. Ένα ελαφρύ γεύμα υψηλής βιολογικής πρωτεΐνης, φιλέτο κοτόπουλο ή ψάρι με μία δροσερή σαλάτα θα σας τονώσει, θα κρατήσει τα επίπεδα της ζωντάνιας σας και της ενέργειας σας ψηλά, αλλά και θα δώσει στο δέρμα σας την τελευταία πινελιά λάμψης που χρειάζεται.
∙Τέλος, για μια αξέχαστη πρώτη νύχτα γάμου, τσιμπήστε μερικά στρείδια με την πρόποση της σαμπάνιας… θα εκτινάξουν την λίμπιντο σας στα ύψη!
Με σύμμαχο όλα τα παραπάνω, με την ΚΑΛΥΤΕΡΗ διάθεση σας & το πιο αστραφτερό σας χαμόγελο… είμαι σίγουρη ότι…
ΘΑ ΚΛΕΨΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ!!!!
Η ώρα η καλή…

Ντίντα Καπιτζόγλου
Συνεργάτιδα του Διαιτολογικού Αθηνών

gamos.gr

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024