Σε αγώνα για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League η Ξάνθη ηττήθηκε με 2-1 από την Σταντάρ Λιέγης στα Πηγάδια και πλέον χρειάζεται ένα «θαύμα» στην ρεβάνς (8/8) για να προκριθεί στην επόμενη φάση του θεσμού. Για την Βελγική ομάδα σκόραραν οι Μουζανγκί Μπιά (18′) και Μπουλο (74′), ενώ για την Ξάνθη είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Ντιέ (36′). Με 10 παίκτες τελείωσε τον αγώνα η ελληνική ομάδα λόγω αποβολής του Μπέρτου στο 69′ με δεύτερη κίτρινη.

Η Ξάνθη έδωσε χώρο στην αντίπαλο της στην αρχή του αγώνα αφήνοντας σε αυτόν την πρωτοβουλία των κινήσεων και το πλήρωσε αφού στο 18′ ο Μουζανγκί Μπία με ωραίο σουτ έκανε το 0-1. Μετά την επίτευξη του γκολ όμως η Βελγική ομάδα χαλάρωσε, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε η Ξάνθη που άρχισε να πιέζει και στο 36′ ο Σερζ Ντιέ με φοβερή απευθείας εκτέλεση φάουλ ισοφάρισε για την ομάδα του.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο αγώνας ήταν πιο ανοικτός με τις δύο ομάδες να χάνουν εκατέρωθεν ευκαιρίες για να σκοράρουν αλλά η Σταντάρ έχασε την μεγαλύτερη όταν στο 53′ ο Κυριακίδης απέκρουσε το πέναλτι που εκτέλεσε ο Μουζανγκί Μπιά.

Η αποβολή του Μπέρτου όμως με δεύτερη κίτρινή κάρτα στο 69′ άλλαξε τις ισορροπίες. Η Στάνταρ εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική της υπεροχή και στο 74′ πήρε και πάλι το προβάδισμα στο σκορ με την κεφαλιά του Μπουλό μετά από κόρνερ.

Διαιτητής: Σάσα Κεβέρ (Ελβετία)
Κίτρινες: Βάλλας, Βασιλακάκης – Ντε Καμάρκγο, Σισέ
Κόκκινη: Μπέρτος (2η κίτρινη)

Ξάνθη (Καραγεωργίου): Κυριακιδης, Γούτας, Βάλλας, Κομεσίδης, Παΐτο, Ντιε, Μπαξεβανιδης (56΄ Μαρίν), Μπέρτος, Μαρσελίνιο, Βασιλακάκης, Μάνταλος (56΄ Ντε Γκούζμαν).

Σταντάρ Λιέγης (Λουζόν): Κουασίμα, Οπαρέ, Αρσλανάγκιτς , Σιμά, Ιαντολί, Μαρκέ, Σισέ (46΄ Μπουγιένς), Μουζανγκί Μπιά, Ντε Καμάργκο, Μπουλό, Εζεκίελ (62΄Μπατσουαγί).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ