«Κόκκινο πανί» τα λευκά T-shirt για τις Αρχές μιας κινεζικής πόλης
Οι κάτοικοι πόλης της νοτιοδυτικής Κίνας πρέπει στο εξής να δηλώνουν τα στοιχεία της ταυτότητάς τους για να αγοράσουν ένα απλό λευκό μπλουζάκι, καθώς οι Αρχές εκφράζουν φόβο ότι αυτά θα χρησιμοποιηθούν σε διαδηλώσεις κατά της κατασκευής χημικού εργοστασίου στην περιοχή.
Οι κάτοικοι πόλης της νοτιοδυτικής Κίνας πρέπει στο εξής να δηλώνουν τα στοιχεία της ταυτότητάς τους για να αγοράσουν ένα απλό λευκό μπλουζάκι, καθώς οι Αρχές εκφράζουν φόβο ότι αυτά θα χρησιμοποιηθούν σε διαδηλώσεις κατά της κατασκευής χημικού εργοστασίου στην περιοχή.
Και δεν είναι μόνο τα T-shirt, αφού περιορισμοί μπήκαν στα τυπογραφεία και στα καταστήματα που κάνουν φωτοτυπίες, καταστήματα, διευκρινίζει η εφημερίδα Global Times.
Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι που επιθυμούν να κάνουν μια φωτοτυπία ή να αγοράσουν ένα λευκό t-shirt πρέπει να εγγραφούν σε κατάλογο παρουσιάζοντας την ταυτότητά τους, σύμφωνα με την εφημερίδα.
Εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν τουλάχιστον δύο φορές τον Μάιο στην Κουνμίνγκ, την πρωτεύουσα της επαρχίας Γιουνάν, κατά του σχεδίου κατασκευής εργοστασίου για την παραγωγή πετροχημικού προϊόντος, που χρησιμοποιείται για την κατασκευή υφασμάτων.
Δύο φωτοτυπικά καταστήματα απαντώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο επιβεβαίωσαν εμμέσως τις πιέσεις που ασκούνται στους πολέμιους του επίμαχου σχεδίου, λέγοντας ότι τα καταστήματα αυτά αρνούνται να φωτοτυπήσουν υλικό που καταγγέλλει το σχέδιο κατασκευής του εργοστασίου.
Στην Κίνα έχουν πραγματοποιηθεί πολλές διαδηλώσεις κατά της συγκεκριμένων εργοστασίων τα τελευταία χρόνια.
Το 2007, οι Αρχές της πόλης Σιαμέν, στη νοτιοανατολική Κίνα, ακύρωσαν σχέδιο κατασκευής ενός τέτοιου εργοστασίου ύστερα από διαδηλώσεις στις οποίες μετείχαν χιλιάδες κάτοικοι.
Μια άλλη διαδήλωση στη βορειοδυτική πόλη Νταλιάν είχε οδηγήσει τις τοπικές αρχές να λάβουν αντίστοιχη απόφαση το 2011.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Μία ασθενής, τρία θανατηφόρα αυτοάνοσα – Κυτταρική θεραπεία CAR-T δείχνει να κάνει θαύματα
- Συνταγή: Τάρτα με σπανάκι
- Ο νόμος του Ισραήλ για τη θανατική ποινή Παλαιστινίων δεν έχει να κάνει με την δικαιοσύνη, αλλά με τον εθνικισμό
- Φόβοι για νέο ανοδικό ράλι στις τιμές των καυσίμων – «Κάηκε» με ένα γέμισμα το Fuel Pass
- Επτά συλλήψεις στην Αϊτή μετά το ποδοπάτημα σε ιστορικό φρούριο με 25 νεκρούς
- Πέντε τρόποι για να «επανέλθεις» μετά το γιορτινό τραπέζι



