Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Δανία νικήτρια της Eurovision, στην 6η θέση το «Alcohol is Free»

Η Δανία νικήτρια της Eurovision, στην 6η θέση το «Alcohol is Free»

Επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά, το τραγούδι Only Teardrops της Δανίας κέρδισε το φετινό μουσικό διαγωνισμό της Eurovision. Οι Koza Mostra με τον Αγάθωνα Ιακωβίδη και το τραγούδι Alcohol is Free κατέκτησαν την 6η θέση.

Επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά, το τραγούδι Only Teardrops της Δανίας κέρδισε το φετινό μουσικό διαγωνισμό της Eurovision. Οι Koza Mostra με τον Αγάθωνα Ιακωβίδη και το τραγούδι Alcohol is Free κατέκτησαν την 6η θέση.

Το ερωτικό τραγούδι της Δανίας ερμήνευσε η 20χρονη Εμελί ντε Φόρεστ, συνοδεία φλάουτου και ντραμς, συγκεντρώνοντας 281 ψήφους. Πενήντα χρόνια μετά από την πρώτη της νίκη, ο μουσικός διαγωνισμός επιστρέφει στη Δανία.

Εκτός από την επίσημη συμμετοχή της χώρας μας, ελληνική παρουσία υπήρχε και στο δεύτερο τραγούδι του διαγωνισμού, το Hold Me, που ερμήνευσε ο Φαρίντ Μαμάντοφ: Τη χορογραφία επιμελήθηκε ο Φωκάς Ευαγγελινός, ενώ συνθέτης του τραγουδιού είναι ο Δημήτρης Κοντόπουλος.

Την τρίτη θέση κατέκτησε η Ουκρανία, με την Ζλάτα Όγκνεβιτς, και το τραγούδι της «Gravity».

Την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν η Νορβηγία και η Ρωσία.

Η ελληνική συμμετοχή πήρε 12 βαθμούς -την υψηλότερη βαθμολογία του διαγωνισμού- από την Κύπρο και το Σαν Μαρίνο. Το ελληνικό τραγούδι ψηφίστηκε από 26 χώρες σε σύνολο 39 (Κύπρος, Σαν Μαρίνο, Αλβανία, Ολλανδία, Αυστρία, Αγγλία, Ισραήλ, Ουγγαρία, Ρουμανία, Αζερμπαϊτζάν, Νορβηγία, Αρμενία, Ιταλία, Φινλανδία, Λευκορωσία, Λετονία, Βουλγαρία, Βέλγιο, Ρωσία, Μάλτα, Γερμανία, Δανία, Μαυροβούνιο, ΠΓΔΜ, Κροατία, Ελβετία) και έλαβε 152 ψήφους.

Στον τελικό ψήφισαν όλες οι χώρες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό της Eurovision, ανεξάρτητα από το αν είχαν προκριθεί ή όχι, ενώ οι τηλεθεατές δεν μπορούσαν να ψηφίσουν τη συμμετοχή της χώρας τους.

Η Αντριάνα Μαγγανιά ανακοίνωσε από την Αθήνα τη βαθμολογία που έδωσε η Ελλάδα στους συμμετέχοντες του τελικού, με τους 12 βαθμούς να πηγαίνουν στο Αζερμπαϊτζάν το οποίο κατέκτησε τη δεύτερη θέση.

Η Κύπρος δεν διαγωνίστηκε φέτος στον τελικό της Eurovision, καθώς δεν κατόρθωσε να περάσει στον ημιτελικό.

Ο φετινός 58ος διαγωνισμός της Eurovision, που έγινε στο Μάλμε Αρένα, στέφθηκε κατά γενική ομολογία από επιτυχία. Τις 26 συμμετοχές του διαγωνισμού παρακολούθησαν 11.500 θεατές που βρίσκονταν στο κλειστό γήπεδο του Μάλμε, στη νότια Σουηδία, και περίπου 125 εκατ. τηλεθεατές ανά τον κόσμο.

Ο διαγωνισμός ήταν λιτός, χωρίς υπερβολές, και με την κατάλληλη δόση λάμψης ώστε να μπορεί να χαρακτηριστεί φανταχτερός. Όπως αναμενόταν, έντονο ήταν το άρωμα των ABBA στην πατρίδα τους τη Σουηδία. Στην έναρξη του διαγωνισμού παρουσιάστηκε ένα τραγούδι που είναι σύνθεση των συντελεστών του διάσημου συγκροτήματος και στη συνέχεια ερμηνεύτηκε η κλασική επιτυχία τους The Winner Takes it All.

Την παράσταση έκλεψε όμως η παρουσιάστρια του διαγωνισμού Πέτρα Μέντε, ιδιαίτερα γνωστή και αγαπητή στη Σουηδία.

Δεν έλειψαν πάντως και τα αρνητικά σχόλια, όπως εκείνο του Associated Press: «Για μία ακόμη φορά ο διαγωνισμός παρήγαγε με επιτυχία ένα μείγμα από φτηνά ποπ τραγούδια, μελαγχολικές μπαλάντες, γκάιντες, ακορντεόν και περιέργως κιτς μουσικές παραγωγές».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024