Hμερίδα για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ThermoMap
Από 1η Σεπτεμβρίου του 2010, το Ι.Γ.Μ.Ε. (σήμερα E.K.B.A.A. – Ι.Γ.Μ.Ε.Μ.) μαζί με άλλους 11 Ευρωπαίους Εταίρους από 8 χώρες συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Project ‘ThermoMap’. Πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα για την χαρτογράφηση του δυναμικού της πολύ ρηχής γεωθερμικής ενέργειας στην Ευρώπη. Δίνει έμφαση στην οριζόντια ρηχή γεωθερμική ενέργεια μέσα στα πρώτα 10 m κάτω από την επιφάνεια του εδάφους. Στο πλαίσιο του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί ημερίδα στο Κεντρικό Αμφιθέατρο των εγκαταστάσεων του Ε.Κ.Β.Α.Α. (πρ. Ι.Γ.Μ.Ε.) στο Ολυμπιακό χωριό (Γ΄ Είσοδος Ολυμπιακού Χωριού) Αττικής την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013, κατά τις ώρες 9.00 – 14.15. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
Τέλος, για κάθε χώρα που συμμετέχει στο πρόγραμμα εκτός από το σύνολό της, όπου θα απεικονίζεται προσεγγιστικά το ρηχό γεωθερμικό δυναμικό, έχει επιλεγεί και μια περιοχή δοκιμής (test area) για συστηματικότερη και πιο λεπτομερή μελέτη. Για την Ελλάδα, έχει επιλεγεί ως test area η ευρύτερη περιοχή πόλεως Καλαμάτας.
in.gr
- Άσκηση: 120 λεπτά την εβδομάδα είναι αρκετά για να αλλάξει η ζωή μας
- Από το Village of the Damned μέχρι το Stranger Things: Γιατί ο συλλογικός νους είναι ο πιο ύπουλος τρόμος της εποχής μας
- Γιατί το τέλος ενός situationship μπορεί να πονάει περισσότερο;
- Τράπεζες: Γιατί βάζουν στο στόχαστρο μισθωτούς και συνταξιούχους
- Κίνδυνος νέου μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών
- Γιατί οι δυτικοί διπλωμάτες διστάζουν να προβλέψουν το τέλος του καθεστώτος στο Ιράν


