Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου

Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου

Οκτώ ταινίες κάνουν αυτή την εβδομάδα πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες. Ξεχωρίζει το Μια Πειρατεία στον Ωκεανό που αφηγείται την κατάληψη ενός δανέζικου πλοίου από σομαλούς πειρατές.

Οκτώ ταινίες κάνουν αυτή την εβδομάδα πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες. Ξεχωρίζει το Μια Πειρατεία στον Ωκεανό που αφηγείται την κατάληψη ενός δανέζικου πλοίου από σομαλούς πειρατές.

Μια Πειρατεία στον Ωκεανό

Πρόκειται για ένα δυνατό δράμα που σκηνοθετεί ο Τομπίας Λίντχολμ (γνωστός και ως σεναριογράφος από το The Hunt του Τόμας Βίντερμπεργκ και της τηλεοπτικής σειράς Borgen). Η ταινία επικεντρώνεται σε δύο χαρακτήρες: τον μάγειρα του πλοίου, ο οποίος περιμένει να γυρίσει στην οικογένειά του και στον διευθύνων σύμβουλο της πλοιοκτήτριας εταιρείας που αναλαμβάνει τις διαπραγματεύσεις για την επιστροφή των ομήρων. Μέσα από αυτή την ανθρωποκεντρική προσέγγιση, ο θεατής ρίχνει μια ματιά στο ζήτημα της πειρατείας που έχει υπάρχει «πληγή» για πολλές χώρες.

Σκηνοθεσία: Τομπίας Λίντχολμ
Πρωταγωνιστούν: Νταρ Σαλίμ, Γιόχαν Φίλιπ Άσμπεκ, Σόρεν Μάλινγκ

Η Γη της Επαγγελίας

Ταινία με οικολογικό μήνυμα από τον Γκας Βαν Σαντ και πρωταγωνιστή και πάλι τον Ματ Ντέιμον, ο οποίος έχοντας στο πλευρό του την Φράνσις ΜακΝτόρμαντ ερμηνεύει τον πωλητή μιας εταιρείας φυσικού αερίου που προσπαθεί να πείσει τους κατοίκους μιας μικρής κωμόπολης να παραχωρήσει τα δικαιώματα γεώτρησης. Οι κάτοικοι, έχοντας έρθει αντιμέτωποι με την οικονομική ύφεση, το σκέφτονται, αλλά σκοντάφτουν στην αντίδραση ενός δασκάλου και ενός οικολόγου ακτιβιστή. Η ταινία προβλήθηκε στο πρόσφατο Φεστιβάλ Βερολίνου, αλλά θεωρήθηκε μάλλον αφελής.

Σκηνοθεσία: Γκας Βαν Σαντ
Πρωταγωνιστούν οι: Ματ Ντέιμον, Φράνσις Μακ Ντόρμαντ, Τζον Κραζίνσκι, Χαλ Χόλμπρουκ

Man At Sea

Μετά από πολλές περιπέτειες, η ταινία του Κωνσταντίνου Γιάνναρη προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες. Ο καπετάνιος και η πρώην σύντροφός του, γιατρός, συναντιούνται σε ένα πλοίο και κάνουν προσπάθειες επανασύνδεσης. Η σχέση τους, όμως, διαταράσσεται με την έλευση ενός λαθρομετανάστη. Αν και θεωρείται δυνατή ως αλληγορία και κλειστοφοβική, τα προβλήματα στα γυρίσματα κάνουν φανερή την παρουσία τους, ενώ τα συνεχή μοντάζ δεν φαίνεται να διορθώνουν τα προβλήματα ρυθμού που διαθέτει.

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Γιάνναρης
Πρωταγωνιστούν: Θεοδώρα Τζήμου, Στάθης Παπαδόπουλος, Αντώνης Καρυστινός, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης

Χαμένος Παράδεισος

Η μεσήλικη Πιλάρ φροντίζει την ηλικιωμένη γειτόνισσά της, Αουρόρα. Όταν η τελευταία πεθαίνει, ένας φίλος από τα παλιά τής αφηγείται τη νεανική της ιστορία στην Αφρική. Η πορτογαλική ταινία που απέσπασε δύο βραβεία στο περσινό Φεστιβάλ Βερολίνου αποτελεί έναν φόρο τιμής στο «Ταμπού» των Μουρνάου και Φλάερτι.

Σκηνοθεσία: Μιγκέλ Γκόμεζ
Πρωταγωνιστούν: Τερέζα Μαντρούγκα, Λάουρα Σοβεράλ, Καρλότο Κότα, Άννα Μορέιρα

Ξημέρωμα

Ο Σαμίρ ζει στη Θεσσαλονίκη και ετοιμάζεται να παντρευτεί την κόρη του αφεντικού του. Παράλληλα, προσπαθεί να βοηθήσει τον μικρό του αδερφό Βίνι, ο οποίος φτάνει από την Αλβανία στην Ελλάδα. Ο Βίνι θα μπλεχτεί με την αλβανική μαφία και θα έρθει αντιμέτωπος με τον αδελφό του.

Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Μπούντινα
Πρωταγωνιστούν: Αντώνης Καφετζόπουλος, Μάρβιν Ταφάι, Γκουλγιέμ Κοτόρι, Λαέρτης Βασιλείου

Όμορφα Πλάσματα

Στην παράδοση του Twilight, ένας μαθητής λυκείου ερωτεύεται μια όμορφη κοπέλα που αποδεικνύεται μάγισσα. Περιπετειούλα που απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό, εκείνο που αγάπησε τον έρωτα της Μπέλα και του Έντουαρτ.

Σκηνοθεσία: Ρίτσαρντ ΛαΓκραβενίζ
Πρωταγωνιστούν: Τζέρεμι Άιρονς, Έμα Τόμσον, Έμι Ρόσαμ, Άλντεν Έρενραϊχ, Άλις Ένγκλερτ

Δον Κιχώτης

Η πιο πετυχημένη διασκευή και πιο πιστή στο βιβλίο του Θερβάντες είναι ο ρωσικός «Δον Κιχώτης» του Γκριγκόρι Κοζίντσεφ. Γυρισμένη στην Κριμέα, κατάφερε να αναπλάσει την ατμόσφαιρα του βιβλίου και τις απέραντες πεδιάδες της Ισπανίας με χρώματα ξεθωριασμένα που φέρνουν στο νου πίνακες της Αναγέννησης, ενώ ο πρωταγωνιστής του Νικολάι Τσερκάσοφ (ο Ιβάν στη ταινία «Ιβάν ο τρομερός» του Αϊζενστάιν) έδωσε με τον καλύτερο τρόπο τον ιππότη ήρωα…

Σκηνοθεσία: Γκριγκόρι Κόζιντσεφ
Πρωταγωνιστούν: Νικολάι Τσερκάσοφ, Γιούρι Τολουμπέγιεφ

Παράλληλα, στις αίθουσες προβάλλεται και η ταινία Barbie: Η Μπαλαρίνα με τις «μαγικές» πουέντ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024