Πάνω από 700 εκατ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ για τον πολιτισμό
Στα 705,5 εκατ. ευρώ ανέρχεται η χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ για έργα στον τομέα του πολιτισμού την περίοδο 2007-2014. Επιπλέον, η Ελλάδα εξασφάλισε κονδύλια 20,4 δισ. ευρώ για την περίοδο 2014-2020, κάτι που αναμένεται να οδηγήσει στη δημιουργία χιλιάδων εργασίας.
Στα 705,5 εκατ. ευρώ ανέρχεται η χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ για έργα στον τομέα του πολιτισμού την περίοδο 2007-2014. Επιπλέον, η Ελλάδα εξασφάλισε κονδύλια 20,4 δισ. ευρώ για την περίοδο 2014-2020, κάτι που αναμένεται να οδηγήσει στη δημιουργία χιλιάδων εργασίας.
«Η Ελλάδα πέτυχε χρηματοδότηση 20,4 δισ. ευρώ για την περίοδο 2014-2020 που θα δημιουργήσουν 208.000 θέσεις εργασίας» επισήμανε -σύμφωνα με Τα Νέα– ο αρμόδιος υπουργός για θέματα Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας στην ημερίδα σχετικά με την πορεία του ΕΣΠΑ στον τομέα του πολιτισμού.
«Το ΕΣΠΑ αποτελεί αυτή τη στιγμή όχι απλώς την ατμομηχανή του πολιτισμού, αλλά τον κύριο οικονομικό πόρο που κρατά ενεργό τον τομέα στις συνθήκες της κρίσης» δήλωσε η γενική γραμματέας Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, τον Μάρτιο του 2012 είχαν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 378 έργα με προϋπολογισμό 530 εκατ. ευρώ και μέσα σε έναν χρόνο προστέθηκαν επιπλέον 199 έργα με επιπλέον χρηματοδότηση 175,5 εκατ. ευρώ.
Στα έργα που γίνονται μέχρι σήμερα απασχολούνται περί τα 4.000 άτομα, ενώ μέσα στην επόμενη διετία αναμένεται να απορροφηθούν άλλοι 3.500 εργαζόμενοι.
Από τα έργα που χρηματοδοτούνται στην Αττική μέσω ΕΣΠΑ ξεχωρίζει η αποκατάσταση της Μονής Δαφνίου, για την οποία διατίθενται 3 εκατ. ευρώ. Η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ όμως κρατά ζωντανό και τον σύγχρονο πολιτισμό καθώς χωρίς αυτήν δεν θα μπορούσαν να υλοποιηθούν θεσμοί διεθνούς κύρους, όπως το Ελληνικό Φεστιβάλ και το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μετά τους σεισμούς: Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας θέλει να ξανανοίξει το αεροδρόμιο του Καράκας «το συντομότερο»
- Από τις πιέτες- φτέρες στις τσάντες-αρμαντίλλο: Η νέα συλλογή υψηλής ραπτικής του Dior ποντάρει στη χαρά
- Ο Ερντογάν στη συνάντηση με τον Τραμπ κέρδισε τη «μάχη», αγωνίζεται για να κερδίσει και τον «πόλεμο» – Δεδομένος σύμμαχος η Ελλάδα
- «Λύγισε» ο Λουίς Ντίας: Ξέσπασε σε κλάματα μετά τον αποκλεισμό της Κολομβίας (vid)
- Πέθανε ο ηθοποιός Τάκης Παναγόπουλος
- Η αυθεντική πλευρά των Κυκλάδων: Η Άνδρος πρωταγωνιστεί σε γαλλικά ταξιδιωτικά αφιερώματα
- Ολυμπιακός: Πρώτο φιλικό με αντίπαλο τη Ρακόφ
- Κρήτη: Αγνοείται ψαροντουφεκάς – Σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας για τον εντοπισμό του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)














































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442