Προσωρινό μπλόκο των Ρεπουμπλικανών στην πρόταση για τον υπουργό Άμυνας
Δεν κύρωσε, εξαιτίας του «όχι» των Ρεπουμπλικανών, η Γερουσία την υποψηφιότητα του Τσάκ Χέιγκελ για το υπουργείο Άμυνας στη νέα κυβέρνηση Ομπάμα σε μία κίνηση άνευ προηγουμένου που η αμερικανική κυβέρνηση επικρίνει ως «μικροπολιτική» επίδειξη δύναμης. Η υποψηφιότητα του (Ρεπουμπλικανικής προέλευσης) Χέιγκελ δεν θεωρείται πάντως νεκρή, και αναμένεται να εγκριθεί στην ψηφοφορία που προγραμματίστηκε για τις 26 Φεβρουαρίου.
Δεν κύρωσε, εξαιτίας του «όχι» των Ρεπουμπλικανών, η Γερουσία την υποψηφιότητα του Τσάκ Χέιγκελ για το υπουργείο Άμυνας στη νέα κυβέρνηση Ομπάμα σε μία κίνηση άνευ προηγουμένου που η αμερικανική κυβέρνηση επικρίνει ως «μικροπολιτική» επίδειξη δύναμης.
Η υποψηφιότητα του (Ρεπουμπλικανικής προέλευσης) Χέιγκελ δεν θεωρείται πάντως νεκρή, και αναμένεται να εγκριθεί στην ψηφοφορία που προγραμματίστηκε για τις 26 Φεβρουαρίου.
Η καθυστέρηση στην υποψηφιότητα του Χέιγκελ ήρθε με την ψηφοφορία στη Γερουσία που κατέληξε στο ανεπαρκές 58-40 για την τοποθέτησή του στο Πεντάγωνο, εξαιτίας του «όχι» των Ρεπουμπλικανών.
Οι Δημοκρατικοί υποδέχθηκαν εκνευρισμένοι το αποτέλεσμα, λέγοντας πως είναι η πρώτη φορά που «παγώνει» με αυτόν τον τρόπο η υποψηφιότητα για το υπουργείο Άμυνας -με τον Μπαράκ Ομπάμα να λέει χαρακτηριστικά ότι οι Ρεπουμπλικανοί «κάνουν μικροπολιτική με το Πεντάγωνο ενώ βρισκόμαστε ακόμη σε πόλεμο στο Αφγανιστάν».
Τόσο ο Ομπάμα όσο και αρκετοί Ρεπουμπλικανοί πάντως, θεωρούν ότι τελικά η υποψηφιότητα του Χέιγκελ θα περάσει. Ο δεύτερος τη τάξει Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τζον Κόρνιν εξήγησε μετά την ψηφοφορία την Πέμπτη ότι το κόμμα του θέλει απλά περισσότερο χρόνο και πληροφορίες από τον Χέιγκελ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Η «μηχανή» του Λουίς Ενρίκε φαντάζει ανίκητη
- Μπάγερν-Παρί 1-1: Θριαμβευτές οι Γάλλοι, πήραν το εισιτήριο για τον τελικό του Champions League (vid)
- Άλμπερτ: «Δεν θα αφήσουμε τον Άταμαν να αλλάξει την κατάσταση, χωρίς να παίξει καλύτερο μπάσκετ»
- Γιορτή σήμερα 7 Μαΐου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 07.05.2026]
- Σερέλης: «Δεν παίξαμε καλή άμυνα και δεχθήκαμε πολλούς πόντους στον αιφνιδιασμό»



