Γερμανικό χωριό απολαμβάνει τις υπηρεσίες τράπεζας με ένα άτομο
Στο μικρό χωριό του Γκάμεσφελντ, στη νότια Γερμανία, οι περίπου 500 κάτοικοι αγαπούν την τράπεζά τους κυρίως γιατί αυτή αποτελείται από ένα άτομο. Ο Φρίντριχ Φέλντμαν, γράφει τσεκ με το χέρι, φροντίζει για τα εμβάσματα ή μικρές ενισχύσεις εμπόρων, ενώ στον ελεύθερο χρόνο του, ρίχνει και ένα καθάρισμα στην τράπεζα.
Στο μικρό χωριό του Γκάμεσφελντ, στη νότια Γερμανία, οι περίπου 500 κάτοικοι αγαπούν την τράπεζά τους κυρίως γιατί αυτή αποτελείται από ένα άτομο.
Ο 41χρονος Πέτερ Μπράιτερ γράφει τσεκ με το χέρι, φροντίζει για τα εμβάσματα ή μικρές ενισχύσεις εμπόρων, ενώ στον ελεύθερο χρόνο του, ρίχνει και ένα καθάρισμα στην τράπεζα. Και όλα αυτά, μόλις λίγα μέτρα από την πόρτα του σπιτιού του.
«Κάποτε δουλεύα σε μεγάλη τράπεζα. Εκεί το μόνο που άκουγες ήταν, ‘πούλα-πούλα-πούλα’. Το να έρθω εδώ το 2008 ήταν η καλύτερη απόφαση που πήρα στη ζωή μου» δηλώνει ο ίδιος.
Πήρε τη θέση κυρίως γιατί στην αγγελία έγραφε ότι απαιτείται η δυνατότητα εργασίας στο χέρι, χωρίς υπολογιστές και τεχνολογία.
Η τράπεζα Raiffeisen Gammesfeld eG είναι μία από τις 10 μικρότερες συνεταιριστικές τράπεζες της χώρας και η μοναδική με έναν υπάλληλο.
Κάποτε οι μικρές τράπεζες κυριαρχούσαν στο γερμανικό τραπεζικό τοπίο, ωστόσο, από 7.000 τη δεκαετία του 1970, σήμερα έχουν μείνει περίπου 1.100.
Όσο για το γεγονός ότι δεν μπορεί να πάρει άδεια -άλλωστε ποιος θα πάρει τη θέση του- ο Μπράιτερ έχει τη λύση: «Υπάρχουν και τα Σαββατοκύριακα να πάω για σκι. Το χόμπι μου είναι η δουλειά μου. Υπάρχει καλύτερο πράγμα;»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Όταν ο προτεινόμενος ως νέος αρχηγός της Μοσάντ τραυματίζονταν βαριά την 7η Οκτωβρίου [βίντεο]
- Το Παρίσι θέλει να «εξορίσει» τα SUV και τα μεγάλα αυτοκίνητα
- Tι δώρα στέλνουν οι οικονομικοί σύμβουλοι στους πελάτες τους όταν αυτοί έχουν τα πάντα;
- Ρεάλ Μαδρίτης – Θέλτα 0-2: Ιστορικό «διπλό» για την ομάδα του Βίγκο
- Γκολ και highlights από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (vids)
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 08.12.2025]




