Ανεξέλεγκτα μαίνονται δεκάδες πύρινα μέτωπα στην Αυστραλία
Εκατοντάδες πύρινα μέτωπα μαίνονται στη Βικτόρια και τη Νέα Νότια Ουαλία. Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία της Νέας Νότιας Ουαλίας στην μεγαλύτερη αυστραλιανή πολιτεία υπάρχουν 120 πύρινα μέτωπα και τουλάχιστον 20 από αυτά είναι ανεξέλεγκτα. Στην ίδια πολιτεία έγιναν στάχτη 53 σπίτια και δεκάδες χιλιάδες εκτάρια δασικής έκτασης, καλλιέργειες αλλά και ζώα. Στη Βικτώρια, το πύρινο μέτωπο μαίνεται στην περιοχή του Γκίπσλαντ, όπου ένας άνδρας 80 ετών έχασε τη ζωή του.
Εκατοντάδες πύρινα μέτωπα εξακολουθούν να μαίνονται στη Βικτόρια και τη Νέα Νότια Ουαλία, παρά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών το Σαββατοκύριακο και τη μάχη που δίνουν οι πυροσβέστες.
Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία της Νέας Νότιας Ουαλίας στην μεγαλύτερη αυστραλιανή πολιτεία υπάρχουν 120 πύρινα μέτωπα και τουλάχιστον 20 από αυτά είναι ανεξέλεγκτα.
Στην ίδια πολιτεία έγιναν στάχτη 53 σπίτια και δεκάδες χιλιάδες εκτάρια δασικής έκτασης, καλλιέργειες αλλά και ζώα.
Την Παρασκευή στο Σίδνεϊ η θερμοκρασία σκαρφάλωσε στους 45,8 βαθμούς Κελσίου.
Σε ορισμένες περιοχές κοντά στο Σίδνεϊ παρατηρήθηκαν ακόμη υψηλότερες θερμοκρασίες. Στην πόλη Πένριθ, στα δυτικά, το θερμόμετρο έδειξε 46,5 βαθμούς Κελσίου.
Στη Βικτώρια, το πύρινο μέτωπο μαίνεται στην περιοχή του Γκίπσλαντ, όπου ένας άνδρας 80 ετών έχασε τη ζωή του. Η σορός του βρέθηκε στο απανθρακωμένο αυτοκίνητό του κοντά στο Σίτον, μια μικρή πόλη 200 χλμ ανατολικά της Μελβούρνης.
Εκτιμάται ότι περίπου δέκα κατοικίες έγιναν παρανάλωμα στην περιοχή όπου σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της πυροσβεστικής θα χρειαστεί πάνω από μια εβδομάδα για να σβηστεί η φωτιά.
Ιδιαίτερα επλήγη η κωμόπολη Λίκολα, ενώ δεν ξεπέρασε τον κίνδυνο και η κωμόπολη Μάφρα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Συνελήφθη στο Νέο Κόσμο ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών
- Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Οικονομολόγοι ζητούν την επιβολή φόρου στα απροσδόκητα κέρδη των εταιρειών ενέργειας
- Χρηματοδότηση 7.955.000€ για την ανέγερση Καλλιτεχνικού Σχολείου στην Έδεσσα
- Αυτοκίνητο έκανε βουτιά στο λιμάνι του Πειραιά – Στο νοσοκομείο ο οδηγός
- Πέρκα: Απαξίωση του Συντάγματος, θεσμική εκτροπή και ευτελισμός
- Οι διαιτητές του Παναθηναϊκός – Εφές

