Τρία πυροσβεστικά χρειάστηκαν για να σώσουν έναν σκίουρο στην Αγγλία
Πόσοι πυροσβέστες χρειάζονται για να σώσουν έναν σκίουρο από μία λιμνούλα; Μπορεί να ακούγεται σαν ανέκδοτο, πρόκειται, όμως, για πραγματική επιχείρηση που έλαβε χώρα στο Χέρτφορντσαϊρ της Αγγλίας. Σε αυτήν έλαβαν μέρος έξι πυροσβέστες, τρία πυροσβεστικά οχήματα και δύο σκάλες.
Πόσοι πυροσβέστες χρειάζονται για να σώσουν έναν σκίουρο από μία λιμνούλα; Μπορεί να ακούγεται σαν ανέκδοτο, πρόκειται, όμως, για πραγματική επιχείρηση που έλαβε χώρα στο Χέρτφορντσαϊρ της Αγγλίας.
Έξι εκπαιδευμένοι πυροσβέστες, τρία πυροσβεστικά οχήματα και δύο σκάλες χρειάστηκαν για να απεγκλωβίσουν τον γκρίζο σκίουρο, ο οποίος είχε εγκλωβιστεί σε νησάκι με καλαμιές στο κέντρο μιας λίμνης, στο Γουότφορντ του Χέρτφορντσαϊρ.
Οι πυροσβέστες άπλωσαν τις σκάλες και σχημάτισαν γέφυρα ανάμεσα στο νησάκι και την όχθη, σε μια προσπάθεια να πείσουν τον σκίουρο να περπατήσει πάνω στις σκάλες και να βγει με ασφάλεια έξω.
Εκείνος, βέβαια, έπεσε πάλι στο νερό, αλλά κατάφερε να κολυμπήσει μέχρι τη σκάλα, να ανέβει και να τρέξει μέχρι την όχθη.
Δημοτικός σύμβουλος των Φιλελεύθερων Δημοκρατών αναρωτήθηκε γιατί χρειάστηκε τόσο μεγάλη κινητοποίηση για την διάσωση του σκίουρου, ενώ οι κάτοικοι της περιοχής σκέφτηκαν πως κάτι πολύ σοβαρό είχε συμβεί για να φτάσουν στο σημείο τρία πυροσβεστικά.
Από την πλευρά της, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δηλώνει ότι αρχικά νόμιζε πως στο νερό βρίσκονταν άνθρωποι.
«Εάν το ξέραμε, θα αφήναμε την εταιρεία προστασίας ζώων να ασχοληθεί» δηλώνει εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στάρμερ: Αποδεχθήκαμε αίτημα των ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν βάσεις για αμυντικά πλήγματα κατά ιρανικών πυραύλων
- Ρόμα-Γιουβέντους 3-3: Ο Γκάτι μπήκε στο 88’ και στο 90-+3’ «πάγωσε» τους γηπεδούχους
- Ο Σάμιουελ Λ. Τζάκσον ψάχνει τα Adidas παπούτσια του σε μια νέα καμπάνια – Μήπως του τα έκλεψε η Κένταλ Τζένερ;
- Τέξας: Ενδείξεις «τρομοκρατίας» βλέπει το FBI στην ένοπλη επίθεση στο μπαρ του Όστιν
- Μεγάλη φωτιά σε ναυτική εγκατάσταση των ΗΠΑ στο Μπαχρέιν
- «Ανακουφισμένος» ο Φρίντριχ Μερτς για το τέλος του καθεστώτος του Ιράν – «Δεν είναι ώρα για κήρυγμα», λέει




