Το αγαλματάκι επιστρέφει η πρώτη Ινδή που κέρδισε Όσκαρ, φοβούμενη μην της το κλέψουν
Η σχεδιάστρια κοστουμιών του Μπόλιγουντ Μπανού Αθάγια, η πρώτη Ινδή που κέρδισε Όσκαρ, επέστρεψε το χρυσό αγαλματάκι στην Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου, φοβούμενη ότι θα κλαπεί, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Times of India.
Η σχεδιάστρια κοστουμιών του Μπόλιγουντ Μπανού Αθάγια, η πρώτη Ινδή που κέρδισε Όσκαρ, επέστρεψε το χρυσό αγαλματάκι στην Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου, φοβούμενη ότι θα κλαπεί, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Times of India.
Η Αθάγια, 86 ετών, η οποία έχει διαγνωσθεί με όγκο στον εγκέφαλο, έστειλε με κούριερ το αγαλματίδιο στην Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου στο Λος Άντζελες, στις αρχές της περασμένης εβδομάδας, για να το φυλάξουν εκεί.
Όπως δήλωσε η ίδια, δεν ήθελε το βραβείο της να έχει την ίδια τύχη με το μετάλλιο του Νόμπελ Λογοτεχνίας που είχε κερδίσει το 1913 ο ποιητής και θεατρικός συγγραφέας Ραμπιντρανάθ Ταγκόρ, το οποίο εκλάπη το 2004 από την πενεπιστημιούπολη Σαντινεκετάν της Δυτικής Βεγγάλης και το οποίο δε βρέθηκε ποτέ.
«Ήταν ένα βάρος για μένα» δήλωσε στην εφημερίδα η Αθάγια, η οποία κέρδισε το Όσκαρ για τα κοστούμια στην ταινία Γκάντι, του Ρίτσαρντ Ατένμπορο, το 1982.
«Ήθελα το βραβείο να είναι ασφαλές και στα κατάλληλα χέρια» τόνισε.
«Στην Ινδία δεν εμπιστεύομαι κανένα να το φυλάξει. Εδώ, τέτοια βραβεία δεν έχουν αξία και ούτε προστατεύονται η κληρονομιά και τα πράγματα που ανήκουν στον πολιτισμό μας», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, το πιθανότερο είναι το χρυσό αγαλματίδιο της Αθάγια να βρει μια θέση στο μουσείο Κινηματογράφου που ετοιμάζει η Ακαδημία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό
- Σε πείσμα όσων λέει η κυβέρνηση, οι πολίτες δεν αισθάνονται ότι σήμερα η οικονομική τους κατάσταση είναι καλύτερη
- Τέλος στη διαμάχη Παρί Σεν Ζερμέν και Εμπαπέ
- Δένδιας για επέτειο απελευθέρωσης Ιωαννίνων: Ορόσημο της νεότερης ελληνικής ιστορίας
- Ποιοι πάνε ταμείο από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 27 Φεβρουαρίου
- Λέκκας: Οι σφοδρές βροχές έφεραν διαρκείς κατολισθήσεις – Γιατί το πρόβλημα με τη λειψυδρία παραμένει
- Σοκαριστικό βίντεο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες: Αθλήτρια παραλίγο να χάσει το μάτι της από λεπίδα πατινιού αντιπάλου (vid)
- Άρθρο 86: Μπορούν να εξεταστούν τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη και μετά τις εκλογές;
- «Είναι πολύ χοντρός για ένα κουλούρι ακόμα» – Η Έιμι Γουάινχαουζ για τον φωτογράφο που απαθανάτισε το θρίαμβο της
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-juliano-ferreira-102048601-9466837-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442