Ισοπαλία Ομπάμα-Ρόμνεϊ στο χωριουδάκι Ντίξβιλ Νοτς που άνοιξε την ψηφοφορία
Οι δέκα ψηφοφόροι στο χωριουδάκι Ντίξβιλ Νοτς στις βορειοανατολικές ΗΠΑ προσήλθαν στην κάλπη, ανοίγοντας την ψηφοφορία για τις προεδρικές εκλογές, αλλά για πρώτη φορά δεν κατάφεραν να βγάλουν νικητή, καθώς Ομπάμα και Ρόμνεϊ ήρθαν ισόπαλοι.
Οι δέκα ψηφοφόροι στο χωριουδάκι Ντίξβιλ Νοτς στις βορειοανατολικές ΗΠΑ προσήλθαν στην κάλπη, ανοίγοντας την ψηφοφορία για τις προεδρικές εκλογές, αλλά για πρώτη φορά δεν κατάφεραν να βγάλουν νικητή, καθώς Ομπάμα και Ρόμνεϊ ήρθαν ισόπαλοι.
Ο Τάνερ Τίλοτσον, πρώτος ψηφοφόρος στα περίπου 200 εκατομμύρια Αμερικανούς που ψηφίζουν έριξε την ψήφο του στην παραδοσιακή ξύλινη κάλπη. «Ψήφισα τον Μπαράκ Ομπάμα» δήλωσε ο 24χρονος ναυτικός.
Οι δύο αντίπαλοι ήρθαν ισόπαλοι με πέντε ψήφους ο καθένας, επιβεβαιώνοντας ότι Ομπάμα και Ρόμνεϊ θα δώσουν μάχη στήθος με στήθος. «Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί εδώ» δήλωσε μέλος της εφορευτικής επιτροπής που ανακοίνωσε τα αποτελέσματα.
Το μικρό αυτό απομονωμένο χωριό βρίσκεται περίπου 30 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τον Καναδά στα Απαλάχια Ορη. Από το 1960 το ένα και μοναδικό του εκλογικό τμήμα, στο ξενοδοχείο του χωριού, είναι το πρώτο στις ΗΠΑ που ανοίγει. Πάντα ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος είναι ο νικητής, εκτός από το 2008 που κέρδισε ο Ομπάμα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Την… ανηφόρα τραβούν τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου προς ιδιώτες
- Τέρενς Κουίκ: Επιστρέφει στη μικρή οθόνη – Σε ποια εκπομπή θα τον δουν οι τηλεθεατές
- Κρήτη: Εξαφάνιση 33χρονου γιατρού – Η μαρτυρία που αναπτερώνει τις ελπίδες
- Γιάννης Ξυλούρης: Σήμερα το τελευταίο αντίο στον κορυφαίο λαουτιέρη
- Ηράκλειο: Αίσιο τέλος για τον 70χρονο Κώστα Καρτσωνάκη – Εντοπίστηκε και είναι καλά στην υγεία του
- Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο αθλητής με τις υψηλότερες απολαβές στον κόσμο
