Το Άγαλμα της Ελευθερίας, του Αντι Γουόρχολ, στο Παρίσι
Οι Παριζιάνοι δεν χρειάζεται να πάνε στη Νέα Υόρκη για να δουν το Άγαλμα της Ελευθερίας. Ο οίκος δημοπρασιών Christie's δάνεισε το μοναδικό, όσο και πολυσυζητημένο έργο τέχνης, του Αντι Γουόρχολ Lady of Liberty, προκειμένου να εκτεθεί στη γαλλική πρωτεύουσα, πριν βγει στο σφυρί -στις 14 Νοεμβρίου στη Νέα Υόρκη- μαζί με άλλα έργα του εκκεντρικού Αμερικανού καλλιτέχνη.
Οι Παριζιάνοι δεν χρειάζεται να πάνε στη Νέα Υόρκη για να δουν το Άγαλμα της Ελευθερίας.
Ο οίκος δημοπρασιών Christie’s δάνεισε το μοναδικό, όσο και πολυσυζητημένο έργο τέχνης, του Αντι Γουόρχολ Lady of Liberty, προκειμένου να εκτεθεί στη γαλλική πρωτεύουσα, πριν βγει στο σφυρί -στις 14 Νοεμβρίου στη Νέα Υόρκη- μαζί με άλλα έργα του εκκεντρικού Αμερικανού καλλιτέχνη.
Το έργο, μία μεταξοτυπία που απεικονίζει το Άγαλμα της Ελευθερίας, αποτελεί ένα πειραματισμό πάνω στην τρισδιάστατη απεικόνιση, η οποία την εποχή που φιλοτεχνήθηκε, στη δεκαετία του ’60, έκανε δειλά την εμφάνισή της στον κινηματογράφο.
Ο οίκος Christie’s υπολογίζει την αξία του έργου στα 35 εκατ. δολάρια. Ο ειδικός του οίκου δημοπρασιών στη μεταπολεμική τέχνη, Εντμοντ Φράνσεϊ, δικαιολογεί την αξία του έργου λόγω της ιδιαιτερότητάς του.
Ο πίνακας θεωρείται πρελούδιο στη σειρά των έργων του Γουόρχολ Death and Disaster, η οποία θεωρείται ότι απεικονίζει τη σκοτεινή πλευρά του περιβόητου αμερικανικού ονείρου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τρεις νεκροί και πέντε τραυματίες σε επίθεση της Ουκρανίας με drones στην περιφέρεια της Μόσχας
- Λάτσιο για Χάμες Ροντρίγκες μετά τις καλές εμφανίσεις στο Μουντιάλ
- Chris Smalls: «Έλεγα ότι έπρεπε να κάνουμε τον συνδικαλισμό να φαίνεται — και να είναι — κουλ»
- «Κατά Φαντασίαν Ασθενής»: Ξεκίνησε η καλοκαιρινή περιοδεία
- Εργασία: Οι κλάδοι με τη μεγαλύτερη εργασιακή ικανοποίηση – Οι κορυφαίες θέσεις
- Δίκη Τεμπών: Συνεχίζεται σήμερα η διαδικασία με τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των κατηγορουμένων
- Λούβρο: «Ο εγκέφαλος της ληστείας πίστευε ότι μπορούσαμε να κλέψουμε περισσότερα», λένε οι δύο ύποπτοι
- Στο κόκκινο η ένταση με εκατέρωθεν επιθέσεις ΗΠΑ και Ιράν – «Τα Στενά του Ορμούζ, όχι τα πυρηνικά το μεγάλο αγκάθι»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-1-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442