Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπουένος Άιρες: It takes two to tango

Μπουένος Άιρες: It takes two to tango

Βιβή Μωραϊτου Η τρίτη µεγαλύτερη πόλη της Νότιας Αµερικής είναι ένα µωσαϊκό από 47 γειτονιές, καθεµιά µε το δικό της χαρακτήρα. Το Μπουένος Άιρες θεωρείται η πιο «ευρωπαϊκή» από τις λατινοαµερικάνικες πόλεις, αφού η όπερά της, το περίφηµο Τεάτρο Κολόν, και τα διάσηµα καφέ της Αβενίδα ντε Μάγιο, θυµίζουν κάτι από Βιέννη, ενώ οι περιοχές […]

Βιβή Μωραϊτου

Η τρίτη µεγαλύτερη πόλη της Νότιας Αµερικής είναι ένα µωσαϊκό από 47 γειτονιές, καθεµιά µε το δικό της χαρακτήρα. Το Μπουένος Άιρες θεωρείται η πιο «ευρωπαϊκή» από τις λατινοαµερικάνικες πόλεις, αφού η όπερά της, το περίφηµο Τεάτρο Κολόν, και τα διάσηµα καφέ της Αβενίδα ντε Μάγιο, θυµίζουν κάτι από Βιέννη, ενώ οι περιοχές Ρετίρο και Ρεκολέτα φέρνουν στο νου τα παρισινά καρτιέ. ΄Οµως, η αληθινή προσωπικότητα της γενέτειρας του τάνγκο σκιαγραφείται στους δρόµους της Μπόκα, µε τα τσίγκινα σπίτια σε εκτυφλωτικά χρώµατα, και στο διαρκές πανηγύρι του Σαν Τέλµο.

Top 5
* Διαµονή στo Loft, το διαµέρισµα – σουίτα µε πριβέ κήπο και πισίνα του ξενοδοχείου Home. www.homebuenosaires.com. Είτε στη σουίτα 19-03 του ξενοδοχείου Cocker, µε κήπο και µε τοίχους από γυαλί. www.thecocker.com.
* Κρεοφαγία στις parillas, όπου ανά πάσα στιγµή µπορείς να παραγγείλεις µπριζόλες αργεντίνικων διαστάσεων ψηµένες, συνοδεία εκλεκτών κρασιών από τη Mentoza.
* Οι portenos (όπως αποκαλούν τους κατοίκους του Μπουένος Άιρες) βγαίνουν µετά τις 10 το βράδυ –όπως κι εµείς –, ξενυχτούν ως τα χαράµατα –όπως κι εµείς –και όταν δεν τρώνε ή δεν χορεύουν, πίνουν ποτά χαζεύοντας τους περαστικούς –όπως κι εµείς. Όλα αυτά στις γειτονιές Παλέρµο Χόλιγουντ και Παλέρµο Βιέχο, όπου βρίσκονται συγκεντρωµένα τα πιο hip καταστήµατα, εστιατόρια και µπαρ, όπως τα Macondo και Mundo Bizarro.
* Ιδρυθέν το 1912, το La Confiteria Ideal συντηρεί το µύθο του παλαιότερου –και καλύτερου –τάνγκο κλαµπ της πόλης, µε επιβλητικές αίθουσες µε διάκοσµο των αρχών του 20ού Αι., όπου εκτός από µαθήµατα χορού διοργανώνονται βραδιές milonga (τάνγκο πάρτι) κάθε νύχτα. www.confiteriaideal.com.
* Σάββατο βράδυ – Κυριακή πρωί στο Σαν Τέλµο, µια πόλη στο δρόµο, µε τους γηραιότερους να παίζουν σκάκι καθισµένοι στα σκαλιά της Πλάθα Ντορέγκο και τις αυτοσχέδιες µπάντες µπαντονεόν να δίνουν την ευκαιρία στην πασίγνωστη πλέον περσόνα της πλατείας, τον El Indio, να παραδίδει δωρεάν µαθήµατα τάνγκο στους περαστικούς. Αυτά, ώσπου να αρχίσουν να στήνονται οι πάγκοι για το καθιερωµένο κυριακάτικο παζάρι.
Η καλύτερη εποχή είναι το αργεντίνικο καλοκαίρι, δηλαδή από Νοέµβριο έως Μάρτιο, µε πιο καυτούς µήνες τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο.

gamos.gr

Sports in

«Ολυμπιακός όπως λέμε Μπαρτσελόνα» !

Ο Τόνσεκ Στερν μια μέρα μετά τη δική του μεγαλειώδη παράσταση αποθεώνει τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024