Επιμένει η τρόικα στη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων
Μετ' επιτάσεως πιέζει η τρόικα για απολύσεις στο Δημόσιο, καθώς ολοκληρώνονται οι συζητήσεις για το πακέτο των 11,9 δισ. ευρώ. Οι εκπρόσωποι των δανειστών επαναφέρουν το επιχείρημα της ανάγκης λήψης μέτρων σταθερής και σίγουρης απόδοσης και ζητούν συγκεκριμένα στοιχεία για το πως θα μειωθεί ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων μέσω του συστήματος που σχεδιάζει η κυβέρνηση, είτε αυτό ονομαστεί εφεδρεία, είτε διαθεσιμότητα, είτε συνταξιοδοτική ωρίμανση.
Μετ’ επιτάσεως πιέζει η τρόικα για απολύσεις στο Δημόσιο, καθώς ολοκληρώνονται οι συζητήσεις για το πακέτο των 11,9 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με Τα Νέα, οι εκπρόσωποι των δανειστών επαναφέρουν το αίτημα και ζητούν συγκεκριμένα στοιχεία για το πως θα μειωθεί ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων μέσω του συστήματος που σχεδιάζει η κυβέρνηση, είτε αυτό ονομαστεί εφεδρεία, είτε διαθεσιμότητα, είτε συνταξιοδοτική ωρίμανση.
Το θέμα επανήλθε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, καθώς η τρόικα, ακολουθώντας σκληρή γραμμή, θέλει να ενισχύσει το πακέτο των 11,9 δισ. ευρώ με όσο το δυνατόν περισσότερα μέτρα σίγουρης απόδοσης, από περικοπές μισθών, συντάξεων και προνοιακών επιδομάτων.
Επιπλέον, η μείωση του δημόσιου τομέα διατηρεί τον συμβολικό της χαρακτήρα για την τρόικα που θα ήθελε, μάλιστα, κατά προτίμηση να δει απολύσεις των υπαλλήλων στους φορείς που κλείνουν ή συγχωνεύονται.
Με δεδομένο όμως η κυβέρνηση έχει τραβήξει «κόκκινη γραμμή» στο θέμα των απολύσεων, οι εκπρόσωποι των δανειστών θέλουν να είναι σίγουροι ότι θα μειωθεί ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων κατά τουλάχιστον 150.000, όπως προβλέπει το Μνημόνιο, με όποια μέθοδο κι αν αποφασίσει η κυβέρνηση και ότι θα υπάρξει ανάλογη εξοικονόμηση δαπανών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δένδιας για τις σημερινές γεωπολιτικές προκλήσεις: Η Ευρώπη βιώνει μία αναδιάταξη ισχύος σε παγκόσμιο επίπεδο
- Η «χορογραφία» της συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν – Οι στόχοι του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας
- «Αλ Τσαντίρι Νιουζ»: Ο Λάκης Λαζόπουλος επιστρέφει απόψε στις 21.00 στο MEGA
- Καταδίκη Αυστραλής συγγραφέα για ερωτικό μυθιστόρημα που κρίθηκε ως υλικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων
- Γιώργος Γεωργακάκης: Πέθανε ξαφνικά ο πρώην πρωταθλητής ακοντισμού – Θλίψη στο Ηράκλειο
- Δύο χρόνια Μεντιλίμπαρ: «Ο Ολυμπιακός ήταν μια από τις καλύτερες αποφάσεις της αθλητικής ζωής μου» (vid)

