Μια γενιά αρκούδων αφανίζεται σε τροχαία στην Ελλάδα
Το έβδομο θανατηφόρο τροχαίο με θύμα αρκούδα μέσα στο 2012 σημειώθηκε την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου στον κάθετο άξονα της Εγνατίας, περίπου 800 μέτρα πριν την έξοδο για Μανιάκους-Καστοριά. Τα περισσότερα περιστατικά τροχαίων με θύματα αρκούδες μέσα στο 2012 αφορούν σε νεαρά αρκουδάκια που διανύουν τον πρώτο ή δεύτερο χρόνο εκπαίδευσης από τη μητέρα τους, γεγονός που σηματοδοτεί τον αφανισμό μιας γενιάς αρκούδων, αναφέρει η οργάνωση Αρκτούρος.
Το έβδομο θανατηφόρο τροχαίο με θύμα αρκούδα μέσα στο 2012 σημειώθηκε την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου στον κάθετο άξονα της Εγνατίας, περίπου 800 μέτρα πριν την έξοδο για Μανιάκους-Καστοριά.
Ο Αρκτούρος επίσης παρέλαβε μία ακόμη νεκρή αρκούδα σε παρόχθια περιοχή κοντά στη Μικροκλεισούρας Γρεβενών.
Το άτυχο ζώο βρισκόταν σε κατάσταση προχωρημένης σήψης με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτό να εξακριβωθεί το φύλο του, αλλά μόνο ότι επρόκειτο για νεαρή ενήλικη αρκούδα.
Σύμφωνα με την εκτίμηση της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης του Αρκτούρου το ζώο ήταν νεκρό εδώ και περίπου 3 μήνες. Το σημείο που βρέθηκε η αρκούδα νεκρή μαρτυρά ότι ο θάνατός της ίσως να μην προήλθε από φυσικά αίτια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!
- Η Ιαπωνία προς μια νέα πυρηνική εποχή



