Ανείσπρακτα φορολογικά πρόστιμα ύψους 12,57 δισ. ευρώ
Ανείσπρακτα παραμένουν φορολογικά πρόστιμα ύψους 12,57 δισ. ευρώ, λόγω καθυστερήσεων στο δικαστικό χειρισμό των φορολογικών υποθέσεων, αλλά και λόγω της αδυναμίας των Εφοριών να προβούν στην εκτέλεση των δικαστικών αποφάσεων. Σύμφωνα με τη ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων το ποσοστό ανάκτησης για όλες τις φορολογικές υποθέσεις ανέρχεται στο 4,77% του συνολικού βεβαιωθέντος ποσού. Πιο απλά, αν και τα δικαστήρια έχουν επιδικάσει προς είσπραξη 13,2 δισ. ευρώ, τελικά στα ταμεία του Δημοσίου μπήκαν μόλις 630,67 εκατ. ευρώ.
Ανείσπρακτα παραμένουν φορολογικά πρόστιμα ύψους 12,57 δισ. ευρώ, λόγω καθυστερήσεων στο δικαστικό χειρισμό των φορολογικών υποθέσεων, αλλά και λόγω της αδυναμίας των Εφοριών να προβούν στην εκτέλεση των δικαστικών αποφάσεων.
Στοιχεία που δημοσιοποίησε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων καταδεικνύουν ότι ο ανορθολογικός τρόπος επιβολής των προστίμων και το υπέρογκο ύψος τους καθιστά τα πρόστιμα μη εισπράξιμα.
Ενδεικτικά μέχρι τις 28 Ιουνίου 2012 είχαν καταγραφεί :
- 25.901 παραβάσεις φορολογικής αξίας έως 10.000 ευρώ έκαστη.
- 10.973 παραβάσεις φορολογικής αξίας 10.001 – 50.000 ευρώ.
- 3.068 παραβάσεις φορολογικής αξίας 50.001 ευρώ έως 100.000 ευρώ.
- 4.581 παραβάσεις φορολογικής αξίας 100.001 έως 500.00 ευρώ.
- 1.843 παραβάσεις φορολογικής αξίας άνω των 500.001 ευρώ έκαστη.
Η ΓΓΠΣ κάνει ειδική αναφορά στην εταιρεία «Ακρόπολις Χρηματιστηριακή» στην οποία στις 27 Ιουνίου 2012 βεβαιώθηκε πρόστιμο ύψους 4,8 δισ. ευρώ μετά από οριστική δικαστική απόφαση.
Τέλος, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων το ποσοστό ανάκτησης για όλες τις φορολογικές υποθέσεις ανέρχεται στο 4,77% του συνολικού βεβαιωθέντος ποσού.
Πιο απλά, αν και τα δικαστήρια έχουν επιδικάσει προς είσπραξη 13,2 δισ. ευρώ, τελικά στα ταμεία του Δημοσίου μπήκαν μόλις 630,67 εκατ. ευρώ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κωνσταντινούπολη: 11 συλλήψεις για την τρομοκρατική επίθεση στο ισραηλινό προξενείο
- Το μήνυμα του Ταρέμι για την εκεχειρία στον πόλεμο: «Να ζήσει το Ιράν»
- Ποιες πλατφόρμες απαγορεύονται και ποιες επιτρέπονται για τους κάτω των 15 – Οι νέοι κανόνες στα social media
- Ιράν: ένας πόλεμος που ο Τραμπ δεν μπορούσε (και δεν μπορεί) να κερδίσει
- Γιατί η Νικόλ Έγκερτ εγκατέλειψε το Baywatch όταν ήταν η κορυφαία σειρά του πλανήτη
- Δολιοφθορές στο δίκτυο δημοτικού φωτισμού καταγγέλλει Δημοτική Αρχή
