«Δεν έχω δει κανέναν πλούσιο στην Ελλάδα να κλαίει» δήλωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ
«Έχω δει ασθενέστερους Έλληνες να κλαίνε, δεν έχω δει κανέναν πλούσιο, κανέναν εφοπλιστή να κλαίει» δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξή του στο γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό DeutschlandradioKultur. Tόνισε ότι «ίσως πιέσαμε την Ελλάδα να επιταχύνει τις προσπάθειές της» και υπογράμμισε ότι η κατάσταση στην Ισπανία δεν συγκρίνεται με αυτήν στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι η χώρα μας αντιμετωπίζει γενικότερο πρόβλημα.
«Έχω δει ασθενέστερους Έλληνες να κλαίνε, δεν έχω δει κανέναν πλούσιο, κανέναν εφοπλιστή να κλαίει» δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξή του στο γερμανικό ραδιoφωνικό σταθμό DeutschlandradioKultur.
Ωστόσο, τόνισε ότι «ίσως πιέσαμε την Ελλάδα να επιταχύνει τις προσπάθειές της». Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «εάν εγώ είχα ανάλογο πρόβλημα στο Λουξεμβούργο, θα είχα στραφεί σε αυτούς που έχουν τη δυνατότητα να δώσουν λύσεις. Στην Ελλάδα αυτό έγινε σε ανεπαρκή βαθμό».
Ο επικεφαλής της Eurogroup απηύθυνε έκκληση για την ταχεία εξεύρεση λύσης στην ισπανική τραπεζική κρίση, εμμένοντας στο ότι η κατάσταση στην Ισπανία δεν συγκρίνεται με αυτήν στην Ελλάδα, η οποία, όπως είπε, έχει ένα γενικότερο πρόβλημα.
Ο ίδιος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις προσπάθειες της Μαδρίτης να αποκαταστήσει την δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Emily in Paris»: Security με τεράστιες μαύρες ομπρέλες στη Μύκονο προστατεύουν τη Λίλι Κόλινς
- Νέο καμπανάκι από τον ΟΟΣΑ για την παγκόσμια οικονομία
- Μαλδίβες: Ανασύρθηκαν οι σοροί δύο εκ των τεσσάρων Ιταλών δυτών που έχασαν τη ζωή τους σε υποθαλάσσιο σπήλαιο
- ΗΠΑ: Ανεξάρτητη αρχή θα εξετάσει τη νομιμότητα των πληγμάτων εναντίον πλοίων σε Ειρηνικό και Καραϊβική
- Ενδοδημοτική συγκοινωνία για πρώτη φορά αποκτά ο Δήμος Ωραιοκάστρου
- Γερμανία: Κατέρρευσε πολυκατοικία μετά από έκρηξη – Αγνοούνται τρεις άνθρωποι
