Σχέδιο της Sony για περικοπές 10.000 θέσεων εργασίας ώς το τέλος του 2012
Η εταιρεία ηλεκτρονικών Sony σκοπεύει να καταργήσει 10.000 θέσεις εργασίας σε ολόκληρο τον κόσμο μέχρι το τέλος του έτους, εξαιτίας της αναδιάρθρωσης ορισμένων τομέων των δραστηριοτήτων της, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιαπωνικής εφημερίδας Nikkei.
Η εταιρεία ηλεκτρονικών Sony σκοπεύει να καταργήσει 10.000 θέσεις εργασίας σε ολόκληρο τον κόσμο μέχρι το τέλος του έτους, εξαιτίας της αναδιάρθρωσης ορισμένων τομέων των δραστηριοτήτων της, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιαπωνικής εφημερίδας Nikkei.
Η περικοπή αυτή θα αντιστοιχεί στο 6% του προσωπικού της Sony ανά τον κόσμο, που στα τέλη Μαρτίου 2011 ανερχόταν σε 168.200 υπαλλήλους.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο νέος επικεφαλής της Sony Καζούο Χιράι, δήλωσε κατά τη διάρκεια σύσκεψης ότι πρέπει να αναμένεται η λήψη τέτοιου είδους μέτρων, δεδομένης της ανάγκης ανάκαμψης της εταιρείας, η οποία κατέγραψε ετήσιες ζημιές 220 δισ. γεν (2 δισ. ευρώ) και λειτουργικό έλλειμμα ύψους 95 δισ. γεν (900 εκατ. ευρώ) μέχρι τις 31 Μαρτίου.
Συνέντευξη Τύπου για τη στρατηγική που θα υιοθετήσει ο όμιλος τα επόμενα χρόνια είναι προγραμματισμένη για τις 12 Απριλίου.
Ο όμιλος επλήγη από την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008-2009 και οδηγήθηκε στην κατάργηση 16.000 θέσεων εργασίας ανά τον κόσμο, κλείνοντας εργοστάσια και προσφεύγοντας σε υπεργολαβίες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό/Γερμανικό
- Διανυκτερεύσεις: Αγαπημένοι τουριστικοί προορισμοί στην Ευρώπη – Οι κορυφαίοι, οι εκπλήξεις και το «Live Your Myth in Greece»
- Ο Ρούτε ανέλαβε να φέρει σε πέρας το 5% του ΝΑΤΟ – Ζητά από τις αμυντικές βιομηχανίες να αυξήσουν την παραγωγή
- Ολυμπιακός: Η συνέντευξη Τύπου του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ
- Σταύρος Φλώρος: Το πρώτο βίντεο μέσα από το νοσοκομείο
- Μειώνεται ο πληθυσμός, εκτοξεύονται τα ενοίκια – Η ακτινογραφία της κρίσης
- Αυτοί είναι οι υποψήφιοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στα προκριματικά του Champions League

