
Δι’ αλληλογραφίας οι εκλογές για τα Συμβούλια Διοίκησης σε ΑΕΙ και ΤΕΙ
Με το σύστημα της επιστολικής ψήφου θα συμμετάσχουν οι πανεπιστημιακοί και οι διδάσκοντες σε ΤΕΙ στις εκλογές την ανάδειξη Συμβουλίων Διοίκησης στα ιδρύματα που δεν είναι δυνατόν να στηθούν κάλπες. Το υπουργείο Παιδείας εξετάζει το ενδεχόμενο οι ψηφοφορίες να γίνουν δι' αλληλογραφίας στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ στα οποία ομάδες φοιτητών και πανεπιστημιακών μπλοκάρουν τα εκλογικά τμήματα, ακυρώνοντας τις εκλογές. Την Τετάρτη αναβλήθηκαν οι εκλογές και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Με το σύστημα της επιστολικής ψήφου θα συμμετάσχουν οι πανεπιστημιακοί και οι διδάσκοντες σε ΤΕΙ στις εκλογές την ανάδειξη Συμβουλίων Διοίκησης στα ιδρύματα που δεν είναι δυνατόν να στηθούν κάλπες.
Σύμφωνα με την Καθημερινή, το υπουργείο Παιδείας εξετάζει το ενδεχόμενο οι ψηφοφορίες να γίνουν δι’ αλληλογραφίας στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ στα οποία ομάδες φοιτητών και πανεπιστημιακών μπλοκάρουν τα εκλογικά τμήματα, ακυρώνοντας τις εκλογές.
Για σήμερα, Τετάρτη, είχαν προγραμματιστεί εκλογές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ωστόσο, σύμφωνα με Το Βήμα, και αυτές οι εκλογές αναβλήθηκαν.
Ομάδα περίπου 300 φοιτητών του Ιδρύματος και εκπροσώπων εργαζομένων συγκεντρώθηκαν έξω από το Πανεπιστήμιο, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του νέου Νόμου Πλαίσιο. Σύμφωνα με τους φοιτητές, δεν επιχειρήθηκε καν να στηθούν κάλπες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πέρασε από την Βουλή των ΗΠΑ νομοσχέδιο για βοήθεια στην Ουκρανία και κυρώσεις στη Ρωσία
- Απάντηση του προέδρου της Κούβας στις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον του και μελών της οικογένειας Κάστρο
- Βολιβία: Οι ΗΠΑ υπόσχονται στήριξη στον δεξιό πρόεδρο – Μαζικές κινητοποιήσεις με αίτημα την παραίτησή του
- Μεξικό: 4 αποκεφαλισμένα πτώματα βρέθηκαν μέσα σε αυτοκίνητο πίσω από το κτίριο του κοινοβουλίου της Γκερέρο
- Ο Στάρμερ καλεί τον Μασκ να σταματήσει να παρεμβαίνει στην πολιτική του Ηνωμένου Βασιλείου
- Νίγηρας: 49 άνθρωποι πέθαναν από δίψα στην έρημο αφού έπαθε βλάβη το φορτηγό που τους μετέφερε

