
Τουλάχιστον ένα μήνα εκτός των προπονήσεων της Μπαρτσελόνα ο Ναβάρο
Σε επιστροφή του Χουάν Κάρλος Ναβάρο στην αγωνιστική δράση σε διάστημα ενός μήνα ελπίζουν στην Μπαρτσελόνα, όταν δηλαδή αρχίζει η φάση των «16» της Ευρωλίγκας.
Σε επιστροφή του Χουάν Κάρλος Ναβάρο στην αγωνιστική δράση σε διάστημα ενός μήνα ελπίζουν στην Μπαρτσελόνα, όταν δηλαδή αρχίζει η φάση των «16» της Ευρωλίγκας.
Οι «μπλαουγκράνα» ανακοίνωσαν πως ο La Bomba υποφέρει από πελματιαία απονευρωσίτιδα στο αριστερό πόδι και πως, εφόσον η θεραπεία έχει τα αποτελέσματα που αναμένονται, τότε ο πρώτος σκόρερ της Ευρωλίγκας θα είναι σε θέση ν’ αγωνιστεί στην πρεμιέρα της φάσης των «16» της διοργάνωσης, προγραμματισμένη για τις 18 Ιανουαρίου.
Ο Ισπανός διεθνής γκαρντ υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει τον τελευταίο αγώνα της Μπαρτσελόνα για το ισπανικό πρωτάθλημα, λόγω αφόρητων πόνων, και έκτοτε ακολουθεί θεραπευτική αγωγή στο πέλμα. Η συγκεκριμένη πάθηση, πάντως, χαρακτηρίζεται «ύπουλη» και οι πιθανότητες υποτροπής είναι ιδιαίτερα υψηλές, σε περίπτωση που ο αθλητής πιεστεί να επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους. Το πλήγμα είναι μεγάλο για την Μπάρτσα, φαβορί για πρόκριση στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας.
Πρόσφατα, στις 24 Νοεμβρίου, ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο ανέβηκε στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ της Ευρωλίγκας (από το 2000, όταν πέρασε κάτω από την ομπρέλα της ULEB), όταν με αριστερό λέι απ, μετά από κλέψιμο του Αμερικανού συμπαίκτη του, Τσακ Έιντσον στο 35ο λεπτό του αγώνα με την Ολίμπια Λιουμπλιάνα στο Παλάου Μπλαουγκράνα έφτασε τους 2.716 πόντους στην καριέρα του στη διοργάνωση, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Μάρκους Μπράουν που «κρέμασε τα παππούτσια του».
Φέτος είχε 12,1 πόντους και 3,1 ασίστ σε 8 αγώνες της Ευρωλίγκας. Στα 31 χρόνια του έχει αγωνιστεί επί 11 σεζόν στην Ευρωλίγκα -όλες με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα- έχοντας στεφθεί δύο φορές πρωταθλητής της διοργάνωσης. Παράλληλα, έχει αναδειχτεί MVP της σεζόν 2008-09 και ΜVP του φάιναλ φορ το 2010.
Σε περίπτωση που καταφέρει να αφήσει πίσω του οριστικά την πελματιαία απονευρωσίτιδα σε σύντομο χρονικό διάστημα, το μέλος της κορυφαίας πεντάδας της Ευρωλίγκας επί πέντε σεζόν φιλοδοξεί να οδηγήσει την Μπαρτσελόνα και τον εαυτό του στο έκτο φάιναλ φορ επί των ημερών του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ρόδος: Γονείς πήραν το άρρωστο βρέφος τους χωρίς έγκριση από το νοσοκομείο – Νοσηλεύεται διασωληνωμένο
- Από πότε θα είναι υποχρεωτικό το κουτί πρώτων βοηθειών στο αυτοκίνητο – Τι πρέπει να έχει
- Δικαστήριο στην Ελλάδα αποφάσισε τη συνεπιμέλεια του κατοικιδίου – Τι ισχύει σε άλλες χώρες
- Γιατί αυτοκτονούν οι διπλάσιοι άνθρωποι στην Κρήτη – Τι λέει καθηγητής Ψυχιατρικής
- NBA: Ασταμάτητοι οι Σπερς παρά τον τραυματισμό του Γουεμπανιάμα – Νέο τριπλ-νταμπλ του Γιόκιτς
- Φλόριντα: Τραυματίστηκε ο ράπερ Offset από πυροβολισμούς σε καζίνο


