
Ο Αύγουστος ο πιο αιματηρός μήνας για τις αμερικανικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν
Ο Αύγουστος του 2011 είναι πλέον ο πιο αιματηρός μήνας για τις αμερικανικές δυνάμεις, στον σχεδόν δεκαετή πόλεμο στο Αφγανιστάν. Σύμφωνα με ανεπίσημη καταμέτρηση του Associated Press, τουλάχιστον 66 Αμερικανοί έχασαν τη ζωή τους στην χώρα τον Αύγουστο, ανάμεσά τους και 30 άτομα που σκοτώθηκαν όταν το ελικόπτερό τους κατερρίφθη από Ταλιμπάν.
Ο Αύγουστος του 2011 είναι πλέον ο πιο αιματηρός μήνας για τις αμερικανικές δυνάμεις, στον σχεδόν δεκαετή πόλεμο στο Αφγανιστάν.
Σύμφωνα με ανεπίσημη καταμέτρηση του Associated Press, τουλάχιστον 66 Αμερικανοί έχασαν τη ζωή τους στην χώρα τον Αύγουστο, ανάμεσά τους και 30 άτομα που σκοτώθηκαν όταν το ελικόπτερό τους κατερρίφθη από Ταλιμπάν.
Ελάχιστα έχει μειωθεί ο αριθμός των νεκρών το 2011 σε σχέση με το 2010.
Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος σκοπεύει να αποσύρει περίπου 33.000 στρατιώτες από το Αφγανιστάν μέχρι το επόμενο καλοκαίρι.
«Καθώς η αποστολή μας μεταβάλλεται από τη μάχη στην υποστήριξη, οι Αφγανοί θα αναλάβουν τον έλεγχο της ασφάλειάς τους και ο πιο μακροχρόνιος πόλεμος στην αμερικανική ιστορία θα τελειώσει υπεύθυνα» είπε ο Μπαράκ Ομπάμα, μιλώντας σε εκδήλωση βετεράνων την Τρίτη.
Ωστόσο, τον προηγούμενο μήνα ο διοικητής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, στρατηγός Τζον Άλεν, προειδοποίησε για «δύσκολες ημέρες εν όψει», λέγοντας ότι οι αντάρτες θα αυξήσουν τις επιθέσεις σε ξένες δυνάμεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ντόλι Πάρτον για Πρόεδρος: Θρίαμβος ως πρόσωπο κοινής αποδοχής με 65% – «Εκθρόνισε τον Ομπάμα»
- Χυδαιότητες με φτηνό σόου από τη Λατινοπούλου – Άρχισε να βιντεοσκοπεί δημοσιογράφους για να επιτεθεί στην Κωνσταντοπούλου
- Κύπελλο Ελλάδος Betsson: Με «νεκρές ζώνες» ο τελικός στο Πανθεσσαλικό
- Ουγγαρία: Πρώτα μεταρρυθμίσεις και μετά αποδέσμευση δισεκ. ευρώ από παγωμένα κεφάλαια, ζητούν Ευρωβουλευτές
- Tουρισμός: Η εκεχειρία έφερε κρατήσεις αλλά η αβεβαιότητα επανήλθε
- Ο Δήμος Μετσόβου επιχειρεί να αναδείξει και πάλι τα παραδοσιακά επαγγέλματα


