
Σε εμπάργκο στο πετρέλαιο από τη Συρία προσανατολίζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση
Στην εφαρμογή εμπάργκο στο πετρέλαιο της Συρίας προσανατολίζονται οι κυβερνήσεις των «27» της ΕΕ, διευρύνοντας τις κυρώσεις σε βάρος της Δαμασκού μετά την αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων κατά του Άσαντ. Διπλωματικοί κύκλοι στις Βρυξέλλες, προαναγγέλλοντας την απόφαση για εντός της εβδομάδας, σημειώνουν πως η Συρία εξάγει το 90% της πετρελαϊκής της παραγωγής σε χώρες της ΕΕ.
Στην εφαρμογή εμπάργκο στο πετρέλαιο της Συρίας προσανατολίζονται οι κυβερνήσεις των «27» της ΕΕ, διευρύνοντας τις κυρώσεις σε βάρος της Δαμασκού μετά την αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων κατά του Άσαντ.
Διπλωματικοί κύκλοι στις Βρυξέλλες, προαναγγέλλοντας την απόφαση για εντός της εβδομάδας, σημειώνουν πως η Συρία εξάγει το 90% της πετρελαϊκής της παραγωγής σε χώρες της ΕΕ. Για την ίδια την ΕΕ, οι εισαγωγές πετρελαίου από τη Συρία φτάνουν μόλις το 0,8% του συνόλου.
«Υπάρχει μια πολιτική συναίνεση για ένα ευρωπαϊκό εμπάργκο στις εισαγωγές συριακών πετρελαϊκών προϊόντων» ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο διπλωματική πηγή, μετά από μια συνάντηση εμπειρογνωμόνων της ΕΕ σχετικά με το θέμα αυτό στις Βρυξέλλες.
Στη συνάντηση δεν διαφάνηκε «καμία αντίρρηση» από καμία από τις 27 χώρες σε ένα τέτοιο πετρελαϊκό εμπάργκο, δήλωσε ξεχωριστή πηγή με γνώση των συνομιλιών.
Η απόφαση θα πρέπει να τεθεί σε ισχύ έως το τέλος της εβδομάδας μετά την επικύρωση της, από τις κυβερνήσεις των 27 ευρωπαϊκών χωρών. Παράλληλα, οι συζητήσεις συνεχίζονται στις Βρυξέλλες για την ανάγκη ή όχι ενός συμπληρωματικού εμπάργκο στις επενδύσεις στον συριακό πετρελαϊκό τομέα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πέρασε από την Βουλή των ΗΠΑ νομοσχέδιο για βοήθεια στην Ουκρανία και κυρώσεις στη Ρωσία
- Απάντηση του προέδρου της Κούβας στις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον του και μελών της οικογένειας Κάστρο
- Βολιβία: Οι ΗΠΑ υπόσχονται στήριξη στον δεξιό πρόεδρο – Μαζικές κινητοποιήσεις με αίτημα την παραίτησή του
- Μεξικό: 4 αποκεφαλισμένα πτώματα βρέθηκαν μέσα σε αυτοκίνητο πίσω από το κτίριο του κοινοβουλίου της Γκερέρο
- Ο Στάρμερ καλεί τον Μασκ να σταματήσει να παρεμβαίνει στην πολιτική του Ηνωμένου Βασιλείου
- Νίγηρας: 49 άνθρωποι πέθαναν από δίψα στην έρημο αφού έπαθε βλάβη το φορτηγό που τους μετέφερε

