Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Κλείνει το θέμα της αξιοποίησης του εξόριστου αδελφού της η νέα πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης

Κλείνει το θέμα της αξιοποίησης του εξόριστου αδελφού της η νέα πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης

H νέα πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Γινγκλάκ Σιναουάτρα διέψευσε τις πληροφορίες ότι ο εξόριστος αδελφός της και πρώην πρωθυπουργός, Τακσίν, θα αναλάμβανε μια θέση στην κυβέρνησή της. «Δεν είναι αλήθεια» δήλωσε η Γινγκλάκ: «Δεν υπάρχει θέση για τον Τακσίν. Είναι μόνο για να προσφέρει ηθική υποστήριξη και συμβουλές.»

H νέα πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Γινγκλάκ Σιναουάτρα διέψευσε τις πληροφορίες ότι ο εξόριστος αδελφός της και πρώην πρωθυπουργός, Τακσίν, θα αναλάμβανε μια θέση στην κυβέρνησή της.

Ο ταϊλανδικός Τύπος γράφει την Τετάρτη για πιθανό διορισμό του Τακσίν ως εμπορικού ακολούθου, μια θέση για την προώθηση των εξαγωγών που θα τού επέτρεπε να ταξιδεύει ελεύθερα σε όλο τον κόσμο.

«Δεν είναι αλήθεια» δήλωσε η Γινγκλάκ: «Δεν υπάρχει θέση για τον Τακσίν. Είναι μόνο για να προσφέρει ηθική υποστήριξη και συμβουλές.»

Το κόμμα της αντιπολίτευσης Πουέα Τάι του οποίου ηγείται ντε φάκτο ο Τακσίν από το Ντουμπάι, κατήγαγε συντριπτική νίκη στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής αφήνοντας πίσω το Δημοκρατικό Κόμμα του απερχόμενου πρωθυπουργού.

Το Πουέα Τάι ετοιμάζεται να σχηματίσει κυβέρνηση μαζί με ακόμη τέσσερα μικρότερα κόμματα.

Στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας το κόμμα είχε κάνει λόγο για αμνηστία στους πολιτικούς που έχουν καταδικαστεί και τα αποτελέσματα της Κυριακής τροφοδότησαν τις φήμες για επιστροφή του Τακσίν στην Ταϊλάνδη, μια προοπτική που μπορεί να πυροδοτήσει ένταση στη χώρα.

Ο Τακσίν, πρώην μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών ο οποίος ανατράπηκε με στρατιωτικό πραξικόπημα το 2006, ζει εξόριστος για να μην καταδικαστεί σε διετή φυλάκιση για οικονομικές ατασθαλίες.

Παράλληλα, διώκεται και για υποκίνηση σε πράξεις τρομοκρατίας με αφορμή τη υποστήριξή του στις διαδηλώσεις κατά του απερχόμενου πρωθυπουργού την άνοιξη του 2010.

Τότε είχαν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 90 άτομα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο