Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Απελπιστική η κατάσταση στα μουσεία, λένε οι Έλληνες αρχαιολόγοι

Απελπιστική η κατάσταση στα μουσεία, λένε οι Έλληνες αρχαιολόγοι

Για απελπιστική κατάσταση, κατά την οποία χιλιάδες επισκέπτες στριμώχνονται για να προλάβουν να διασχίσουν τις αίθουσες των μουσείων μέχρι τις 3 το μεσημέρι, κάνουν λόγο σε ανακοίνωσή τους οι 'Ελληνες αρχαιολόγοι. Η κατάσταση είναι ευθέως ανάλογη της υποχρηματοδότησης, αναφέρουν.

Για απελπιστική κατάσταση, κατά την οποία χιλιάδες επισκέπτες στριμώχνονται για να προλάβουν να διασχίσουν τις αίθουσες των μουσείων μέχρι τις 3 το μεσημέρι, κάνουν λόγο σε ανακοίνωσή τους οι ‘Ελληνες αρχαιολόγοι.

«Σε πολλά μουσεία οι τουρίστες βρίσκονται μπροστά σε κλειστές αίθουσες, ενώ έχουν πληρώσει το σύνολο του εισιτηρίου. Η εικόνα εγκατάλειψης της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας, που δεν τιμά το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, είναι ευθέως ανάλογη της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης που έχει επιβληθεί στον πολιτισμό.

» Ο τομέας του πολιτισμού για ολόκληρο το 2011 δεν έχει πάρει και δεν πρόκειται να πάρει ούτε ένα ευρώ από τον τακτικό προϋπολογισμό, ενώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων θα διατεθεί το ποσό των 12 εκατ. ευρώ για όλες τις υπηρεσίες και τα μουσεία σε όλη τη χώρα» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Και καταλήγει: «Οι αρχαιολόγοι και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι των δημόσιων μουσείων και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας προσπαθούν μέσα σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες να κρατήσουν ανοιχτές τις πόρτες των μουσείων, να διατηρήσουν ζωντανή τη σχέση του κοινωνικού συνόλου με την πολιτιστική κληρονομιά και την ιστορική μνήμη».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024