Το ενδεχόμενο να υποβάλει μήνυση κατά του Ντομινίκ Στρος-Καν εξετάζει κατά δήλωση του συνηγόρου της η 31χρονη Γαλλίδα συγγραφέας και δημοσιογράφος Τριστάν Μπανόν, η οποία υποστηρίζει πως είχε δεχθεί επίθεση από τον σημερινό επικεφαλής του ΔΝΤ το 2002.

«Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να υποβάλουμε μήνυση. Δουλεύω μαζί της» δήλωσε τη Δευτέρα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο συνήγορος της δημοσιογράφου, Νταβίντ Κουμπί.

Η Τριστάν Μπανόν, μυθιστοριογράφος και δημοσιογράφος ηλικίας 31 ετών, είχε αφηγηθεί το Φεβρουάριο του 2007 σε τηλεοπτική εκπομπή ότι είχε δεχθεί σεξουαλική επίθεση από τον Στρος-Καν.

Το όνομα του σημερινού επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είχε πάντως καλυφθεί με ένα «μπιπ» κατά τη μετάδοση της τηλεοπτικής εκπομπής.

Την εποχή εκείνη η Τριστάν «είχε αποθαρρυνθεί από τη μητέρα της να καταθέσει μήνυση», όπως δήλωσε ο δικηγόρος της. Η μητέρα της είναι η Αν Μανσουρέ, περιφερειακή σύμβουλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος για τη δυτική Γαλλία, διευκρίνισε ο Κουμπί.

Εντός της ημέρας πρόκειται να παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου στη Νέα Υόρκη ο Ντομινίκ Στρος-Καν, στον οποίο απαγγέλθηκαν κατηγορίες για απόπειρα βιασμού, σεξουαλική επίθεση και ομηρία, έπειτα από καταγγελία 32χρονης καμαριέρας στο ξενοδοχείο Sofitel του Μανχάταν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό