
Σημαντικά κέρδη 2,63% κατέγραψε το Χρηματιστήριο την Τετάρτη
Μεγάλη άνοδο σημείωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Τετάρτη ξεπερνώντας τις 1.500 μονάδες, αφού προφανώς οι χαμηλές αποτιμήσεις που δημιουργήθηκαν μετά από επτά διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις ενεργοποίησαν τους αγοραστές και κυρίως στον τραπεζικό κλάδο. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.528,67 μονάδες, καταγράφοντας μεγάλα κέρδη 2,63%. Κέρδη 3,71% για τον τραπεζικό κλάδο.
Μεγάλη άνοδο σημείωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Τετάρτη ξεπερνώντας τις 1.500 μονάδες, αφού προφανώς οι χαμηλές αποτιμήσεις που δημιουργήθηκαν μετά από επτά διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις ενεργοποίησαν τους αγοραστές και κυρίως στον τραπεζικό κλάδο.
Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.528,67 μονάδες, καταγράφοντας μεγάλα κέρδη 2,63%. Κέρδη 3,71% για τον τραπεζικό κλάδο.
Μοχλός της ανοδικής αντίδρασης ήταν η μετοχή του ΟΤΕ, αλλά κυρίως οι τραπεζικές μετοχές οι οποίες είχαν δεχθεί και τις μεγαλύτερες πιέσεις το προηγούμενο διάστημα.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 115,374 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 3,08%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,38% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο 0,71%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Πειραιώς (+7,03%), της Alpha Bank (+5,50%), του Τ.Τ (+5,40%), του ΟΤΕ (+5,19%), της Ελλάκτωρ (+4,76%) και της Eurobank (+4,19%).
Αντιθέτως πτώση σημείωσαν οι μόνο οι μετοχές της Atebank (-8,96%) και της Motor Oil (-1,45%).
Από τους επιμέρους δείκτες άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών (+5,19%) και των Τραπεζών (3,71%).
Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες της Υγείας (-4,25%) και των Μέσων Ενημέρωσης (-4,70%).
96 μετοχές κινήθηκαν ανοδικά, 61 πτωτικά και 50 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Reds +15,25%,CPI (+11,11%), Sato (+10,00%) και Γαλαξίδι (+9,38%).
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Τεχνικές Εκδόσεις (-19,35%), Alapis (-19,05%), Euromedica (-17,70%) και Εδραση (-16,67%).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Drone – show στην Αυστραλία ακυρώθηκε όταν άρχισαν να πέφτουν τα drone από τον ουρανό [βίντεο]
- ΕΛ.Α.Σ.: Ο Αλέξης Τσίπρας επιστρέφει και κεντρίζει το ενδιαφέρον των ξένων ΜΜΕ
- Ο έντονος διάλογος Κυρίζογλου – Δούκα στην ΚΕΔΕ
- Ποινή κάθειρξης 12 ετών σε 31χρονο για τον βιασμό κοπέλας το 2022 στα Φαλάσαρνα
- Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Γερμανία σε πισίνες, λίμνες και ποτάμια κατά τη διάρκεια του τριημέρου
- Η… κασέτα για το «καταστροφικό 2015» και οι «ωτακουστές του Predator» – Οι αιχμές Τουμασάτου και Χειλάκη από το Θησείο

