Κρεατόπιτα (σαράντα περίπου κομμάτια)

Υλικά

-1 κιλό μοσχαρίσιο
κρέας (χωρίς κόκαλο και ορατό λίπος, κατά προτίμηση από σπάλα) -1 κιλό κρεμμύδια
ξερά
-2 ολόκληρα αυγά και 4 ασπράδια αβγού
-½ φλιτζάνι του καφέ σιμιγδάλι
-100γρ. τυρί παρμεζάνα τριμμένη
-100γρ. μαργαρίνη
-2 κουταλάκια αλάτι
-2 κουταλάκια άσπρο πιπέρι
-2 κοτσάνια ψιλοκομμένο άνηθο
-3 έως 4 ποτήρια νερό για το βράσιμο του κρέατος

Εκτέλεση

Βράζετε καλά το κρέας με τα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες, χωρίς να μείνει
πολύ ζουμί στο τέλος. Βγάζετε το κρέας και το κόβετε ψιλά κομμάτια. Ρίχνετε
το κρέας ξανά στην κατσαρόλα για να βράσει λίγο. Όταν κρυώσει, ρίχνουμε το τυρί,
τα αβγά χτυπημένα καλά με το πιρούνι, το αλάτι, το πιπέρι, το σιμιγδάλι και
τον άνηθο. Στρώνετε επτά έως οκτώ φύλλα βουτυρώνοντας το καθένα με λιωμένη μαργαρίνη.
Κατόπιν ρίχνετε το μείγμα, διπλώνετε προς τα μέσα τα φύλλα που εξέχουν και στρώνετε
επάνω τα υπόλοιπα φύλλα, πάντα βουτυρωμένα. Με κοφτερό μαχαίρι χαράζετε σε 40
μικρά κομμάτια το επάνω φύλλο, το ραντίζετε με καυτό βούτυρο και κατόπιν με
λίγο νερό. Ψήνετε μία ώρα σε μέτριο φούρνο.

Σύσταση για 1 κομμάτι
Θερμίδες 270
Πρωτεΐνες 13,1gr
Λίπος 9,1gr
Υδατάνθρακες 33,4gr
Χοληστερίνη 50mg

health.in.gr