Κεφτεδάκια (μερίδες τέσσερις)

Υλικά

-500γρ. κιμά από εντελώς άπαχο μοσχαρίσιο κρέας
-2 φέτες (70γρ.) ψωμί, κομμένο σε μικρούς κύβους
-1 κουτάκι μπίρα, 330γρ.
-4 κουταλιές σούπας παρμεζάνα τριμμένη
-1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
-100γρ. ξυστό κρεμμύδι
-1/2 κουταλιά γλυκού ζάχαρη
-2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
-1,5 κουταλάκι του γλυκού άσπρο πιπέρι
– Αλάτι
-2 κουταλιές της σούπας νερό

Εκτέλεση

Μουλιάζετε το ψωμί με μισό φλιτζάνι μπίρα. Ζυμώνετε τον κιμά με το τυρί, το
πιπέρι, το αλάτι και το μουλιασμένο ψωμί και πλάθετε με το μείγμα αυτό 20 μικρά
κεφτεδάκια. Τοποθετείτε τα κεφτεδάκια σε ένα ταψάκι, σε μονή στρώση, και τα
ψήνετε στο φούρνο επί 15 λεπτά, στους 180 βαθμούς. Στο διάστημα αυτό σοτάρετε
το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και προσθέτετε τη ζάχαρη, το νερό και την υπόλοιπη
μπίρα. «Πήζετε» το διάλυμα με το αλεύρι σιγοβράζοντάς το επί δέκα λεπτά. Αφού
τα κεφτεδάκια έχουν ψηθεί, τα σκουπίζετε ελαφρά με χαρτοπετσέτα για να φύγει
το περιττό λίπος. Τα τοποθετείτε μέσα στη σάλτσα και τα σιγοβράζετε για 20 ακόμα
λεπτά.

Σύσταση μιας μερίδας
Θερμίδες 408
Πρωτεΐνες 28,8gr
Λίπος 23,2gr
Υδατάνθρακες 27gr
Χοληστερίνη 117mg

health.in.gr