Σημαντικό πλήγμα στο Μεγάλο Κοραλλιογενές Φράγμα προκάλεσε ο κυκλώνας Γιάσι
Μόλις μερικές εβδομάδες μετά τη μόλυνση με απόβλητα που χύθηκαν στη θάλασσα έπειτα από τις πλημμύρες στην Αυστραλία, οι επιστήμονες φοβούνται ότι ο κυκλώνας Γιάσι προξένησε πλήγματα στο Μεγάλο Κοραλλιογενές Φράγμα. Το σύστημα μπορεί κανονικά να ανακάμψει μετά από τους κυκλώνες, αλλά υπάρχουν ανησυχίες ότι η μόλυνση θα επιβραδύνει σημαντικά την «ανάρρωση» των υφάλων.
Μόλις μερικές εβδομάδες μετά τη μόλυνση με απόβλητα που χύθηκαν στη θάλασσα έπειτα από τις πλημμύρες στην Αυστραλία, οι επιστήμονες φοβούνται ότι ο κυκλώνας Γιάσι προξένησε πλήγματα το Μεγάλο Κοραλλιογενές Φράγμα.
Το σύστημα μπορεί κανονικά να ανακάμψει μετά από τους κυκλώνες, αλλά υπάρχουν ανησυχίες ότι η μόλυνση θα επιβραδύνει σημαντικά την «ανάρρωση» του Υφάλου.
Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι ερευνητές θεωρούν σχεδόν βέβαιο ότι το Φράγμα έχει υποστεί πλήγματα, αλλά ακόμη δεν έχει υπολογιστεί η έκτασή τους. {{{ map }}}
Οι κυκλώνες, ειδικά στα ρηχά νερά, μπορούν να σπάσουν τα κοράλλια και να επηρεάσουν σημαντικά το οικοσύστημα του Υφάλου. Τμήματα κατεστραμμένων κοραλλιών έχουν ήδη ξεβραστεί στις ακτές της Αυστραλίας μετά τον κυκλώνα Γιάσι.
Επιπλέον, οι πλημμύρες που είχαν πλήξει νωρίτερα την Αυστραλία είχαν χύσει στη θάλασσα ένα μείγμα λάσπης από οικοδομικά χαλάσματα, ίζημα, εντομοκτόνα και άλλες ουσίες που μπορούν να βλάψουν το ευαίσθητο θαλάσσιο οικοσύστημα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βενεζουέλα: Η Ροδρίγκες καθαίρεσε τον υπουργό Βιομηχανίας, από τους πιο πιστούς στον Μαδούρο
- Μινεσότα: Ερευνα σε βάρος δημοκρατικών για «συνωμοσία» διενεργεί το υπουργείο Δικαιοσύνης
- Οι ΗΠΑ προειδοποιούν για στρατιωτικές δραστηριότητες στον εναέριο χώρο του Μεξικού και της κεντρικής Αμερικής
- Ισημερινός: Αναπτύσσονται 10.000 στρατιωτικοί για την αντιμετώπιση των συμμοριών που διακινούν ναρκωτικά
- Η απεργία πείνας τελείωσε με την βρετανική κυβέρνηση να απορρίπτει συμβόλαιο 2 δισ. λιρών προς την Elbit
- Το Ιράν δεν είναι πλέον προσκεκλημένο στη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια


