Δεκάδες θάνατοι από μυστηριώδη ασθένεια στην Ουγκάντα
Σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, οι αρχές της Ουγκάντας προσπαθούν να ταυτοποιήσουν μια μυστηριώδη ασθένεια που έχει προσβάλλει 91 άτομα και έχει σκοτώσει τα 38.
Σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, οι αρχές της Ουγκάντας προσπαθούν να ταυτοποιήσουν μια μυστηριώδη ασθένεια που έχει προσβάλλει 91 άτομα και έχει σκοτώσει τα 38.
Η άγνωστη ασθένεια έγινε αντιληπτή στα βόρεια της χώρας στις 10 Νοεμβρίου, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.
Οι αρχικές υποψίες ότι πρόκειται για βουβωνική πανώλη, η οποία είχε εμφανιστεί στην Ουγκάντα το 2008, διαψεύδονται από τις εργαστηριακές αναλύσεις.
«Τα αποτελέσματα που έχουμε από το Φορτ Κόλινς είναι αρνητικά για τη βουβωνική πανώλη» ανέφερε στο AFP αξιωματούχος του υπουργείου, αναφερόμενος σε ένα ειδικό εργαστήριο που βρίσκεται στο Κολοράντο των ΗΠΑ.
Την περιοχή επισκέπτονται τώρα κλιμάκια από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων στην Ατλάντα και από τα περιφερειακά γραφεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στο Κονγκό.
Τα συμπτώματα που εμφανίζουν οι ασθενείς είναι έντονος πονοκέφαλος, ζάλη, πυρετός, διάρροια και έμετος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Θεσσαλονίκη: Βόμβες μολότοφ και επεισόδια στο κέντρο μεταξύ κουκουλοφόρων και ΜΑΤ
- Η Ταϊβάν ζητά παράταση από τις ΗΠΑ για την παράδοση όπλων που δεν έχει αποπληρώσει
- Ιράν: Ο Τραμπ υπογράφει διάταγμα με απειλή δασμών σε χώρες που συναλλάσσονται με την Ισλαμική Δημοκρατία
- «Πιστεύουν ότι η Λόρα κινδυνεύει & ζητούν από τις γερμανικές Αρχές να την βρουν» λέει ο δικηγόρος της οικογένειας
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Το νέο δίλημμα
- «Αντί να γκρινιάζετε, αναλάβετε τις ευθύνες σας», λέει ο Λεσκίρ στους εργοδότες



