Νέα αποτυχία στις προσπάθειες για ένα «ροζ Βιάγκρα»
Η γερμανική φαρμακοβιομηχανία Boehringer Ingelheim ανακοίνωσε ότι σταματά την ανάπτυξη ενός φαρμάκου για την τόνωση της γυναικείας λίμπιντο, καθώς οι αμερικανικές αρχές δεν πείστηκαν ότι το χάπι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό.
Η γερμανική φαρμακοβιομηχανία Boehringer Ingelheim ανακοίνωσε ότι σταματά την ανάπτυξη ενός φαρμάκου για την τόνωση της γυναικείας λίμπιντο, καθώς οι αμερικανικές αρχές δεν πείστηκαν ότι το χάπι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό.
«Η απόφαση δεν ήταν απλή, δεδομένου ότι βρισκόμασταν σε προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης» δήλωσε στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Άντρεας Μπάρνερ.
Οι φαρμακοβιομηχανίες προσπαθούν εδώ και χρόνια να βρουν το γυναικείο αντίστοιχο του Viagra, του πρώτου φαρμάκου για τη στυτική δυσλειτουργία, το οποίο εδώ και δώδεκα χρόνια αποφέρει τεράστια κέρδη στη Pfizer.
Μέχρι στιγμής, όμως, κανένα φάρμακο δεν έχει καταφέρει να καταλάβει τη γυναικεία σεξουαλικότητα.
Σε αντίθεση με το Viagra, το οποίο απλώς αυξάνει την αιμάτωση του πέους και δεν παρεμβαίνει στη λίμπιντο, η ουσία φλιμπανσερίνη της Boehringer σχεδιάστηκε για τόνωση της ερωτικής επιθυμίας σε προεμμηνοπαυσιακές γυναίκες.
Η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) εκτίμησε το περασμένο καλοκαίρι ότι το ροζ χάπι αφενός δεν είναι αποτελεσματικό και αφετέρου έχει υπερβολικές ανεπιθύμητες δράσεις. Στην τελευταία φάση των κλινικών δοκιμών, το 15% των γυναικών έπαψε να παίρνει το φάρμακο λόγω παρενεργειών όπως κατάθλιψη, κόπωση και λιποθυμίες.
Η Boehringer αποφάσισε τελικά να εγκαταλείψει το σχέδιο.
Το 2004, η Pfizer σταμάτησε τις δοκιμές του Viagra σε γυναίκες λόγω ασαφών αποτελεσμάτων. Αργότερα το ίδιο έτος, η FDA απέρριψε ένα αυτοκόλλητο επίθεμα τεστοστερόνης της Procter & Gamble για τη γυναικεία λίμπιντο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αρχεία Έπσταϊν: Η Κομισιόν κινεί έρευνα για τον πρώην επίτροπο της Βρετανίας, Πίτερ Μάντελσον
- Τσουκαλάς για Μαρινάκη: Ο σεβασμός στη Δικαιοσύνη δεν είναι σημαία ευκαιρίας να την υψώνουν ευκαιριακά οι προπαγανδιστές του Μαξίμου
- Η ΠΑΕ Άρης ανακοίνωσε επίσημα τη λύση της συνεργασίας της με τον Μανόλο Χιμένεθ
- Νάπολη: Τέσσερις συλλήψεις για απάτη της Καμόρα σε νοσοκομείο – Σκηνοθετούσε τροχαία για να κλέβει ασφάλιστρα
- Γενεύη: Συνεχίζονται οι πολύωρες συνομιλίες Ουάσινγκτον και Τεχεράνης – Πόσες πιθανότητες υπάρχουν να καταλήξουν σε συμφωνία;
- Σκόραρε ξανά ο Τεττέη και 1-0 ο Παναθηναϊκός στην Τσεχία (vid)
