Η Ιρλανδία σε 3 φορές χειρότερη κατάσταση από την Ελλάδα
Μπορούμε να προσάψουμε πολλά στους Έλληνες τραπεζίτες αλλά δεν ήταν αυτοί που χρεοκόπησαν την Ελλάδα. Αντίθετα, οι Ιρλανδοί συνάδελφοί τους καταστρέφουν σήμερα τη δική τους χώρα.
Μπορούμε να προσάψουμε πολλά στους Έλληνες τραπεζίτες αλλά δεν ήταν αυτοί που χρεοκόπησαν την Ελλάδα. Αντίθετα, οι Ιρλανδοί συνάδελφοί τους καταστρέφουν σήμερα τη δική τους χώρα.
Ακολουθώντας μια τρελή φούσκα ακινήτων οι Ιρλανδικές τράπεζες χρωστάνε σήμερα 5 (πέντε) φορές το ΑΕΠ της χώρας τους και παρασύρουν την Ιρλανδία σε μια χρεοκοπία τόσο μεγάλη που θα κάνει τη δική μας να μοιάζει με υποσημείωση στην παγκόσμια οικονομική ιστορία.
Και αν εμάς μας σώζουν για να μη χάσουν μέρος από τα 300 δις ευρώ που χρωστάμε οι ευρωπαϊκές τράπεζες, σκεφθείτε τι έχει να γίνει με την Ιρλανδία που (μέσω των τραπεζών της) χρωστάει 206 δις ευρώ στις Γερμανικές τράπεζες, 224 δις ευρώ στις Βρετανικές και διάφορα άλλα δις από δω κι από κει.
Το αστείο είναι πως αυτές τις ημέρες η χρεοκοπημένη Ισλανδία δανείζεται με επιτόκιο χαμηλότερο από τους Ιρλανδούς. Ίσως τελικά η χρεοκοπία να μην είναι και τόσο κακό πράγμα.
http://www.zerohedge.com/article/ireland-dollar-and-ben
Γιώργος Επιτήδειος
- Βρέφος 27 ημερών πέθανε στη Γάζα από το δριμύ ψύχος
- Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο Ηράκλειο – «Μίνι μάρκετ» ναρκωτικών στην κατοχή δύο νεαρών
- «Κοντά στην Μπόρνμουθ o Μανδάς» (pic)
- ΕΕ: Συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση την Κυριακή – Εξετάζει σκληρή απάντηση στον Τραμπ για την επιβολή δασμών
- Παγετός και λευκά τοπία: Οι θερμοκρασίες και τα χιόνια τα επόμενα 24ωρα – Τι θα γίνει σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη
- Το 47% των Γερμανών υπέρ μποϊκοτάζ του Μουντιάλ στις ΗΠΑ εάν ο Τραμπ συνεχίσει τις απειλές για Γροιλανδία

