Χρηματική δωρεά της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ για την έρευνα κατά της σκλήρυνσης κατά πλάκας
«Μόλις έγινα 45 ετών, έφτασα στην ηλικία στην οποία η μητέρα μου, η Αν, πέθανε από επιπλοκές που συνδέονται με τη σκλήρυνση κατά πλάκας από την οποία έπασχε», αναφέρει η Ρόουλινγκ σε δήλωση που έδωσε στη δημοσιότητα.
«Ξέρω πως θα προτιμούσε να υπάρχει το όνομά της σ’ αυτή την κλινική απ’ ό,τι σε οποιοδήποτε άγαλμα, κήπο ή αναμνηστική πλάκα, έτσι αυτή η δωρεά είναι εξ ονόματός της· και σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για όλα αυτά που μου έδωσε στη πολύ σύντομη ζωή της».
Η δωρεά είναι η μεγαλύτερη που έχει κάνει ποτέ η συγγραφέας, η περιουσία της οποίας υπολογίζεται σε πάνω από 500 εκατομμύρια στερλίνες χάρη στην παγκόσμια επιτυχία των επτά βιβλίων της σειράς Χάρι Πότερ.
Είναι επίσης η μεγαλύτερη δωρεά που έχει γίνει από μεμονωμένο πρόσωπο στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Ρόιτερ
- Αναχρονισμού συνέχεια από το περιβάλλον Καρυστιανού: Ο δικηγόρος της θέλει μοναρχία και μοιχεία να τεθούν σε… διαβούλευση
- Κατασκευή κατοικιών και άλλων υποδομών κοινωνικού χαρακτήρα θέλει ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου
- Betsson: Giveaway Εισιτηρίων για το Κύπελλο Ελλάδας Betsson χωρίς την προϋπόθεση κατάθεσης
- Μεγάλη Βρετανία: Ποιος και γιατί ζητά την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από τις βρετανικές βάσεις
- Ηθικά Ευδήμια του Αριστοτέλη: Ο Α’ τόμος αυτή την Κυριακή μαζί με το ΒΗΜΑ
- Παναθηναϊκός: Η αποστολή για το ματς με τη Φερεντσβάρος – Μέσα ο Κάτρης

